Το ΟΑΚΑ αλλάζει - Νέες πισίνες, γήπεδα τένις και πίστα αναρρίχησης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 09:51 Το ΟΑΚΑ αλλάζει - Νέες πισίνες, γήπεδα τένις και πίστα αναρρίχησης

Νέα εποχή στο ΟΑΚΑ. Η Ολυμπιακή εγκατάσταση ανανεώνεται και δίνει νέα… πνοή στην αθλητική οικογένεια, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει τις απαραίτητες εξαγγελίες. Η ανάλυση του προγράμματος από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ένας αναβαθμισμένος αθλητικό πόλος αναμένεται να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με την αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης.

Σε εκδήλωση που έγινε το πρωί της Τρίτης (13.12) -παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη- έγινε η παρουσίαση του Συνεκτικού Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής.

Η εκδήλωση αποτέλεσε παράλληλα και τα άτυπα «εγκαίνια» του νέου Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, ένα έργο ύψους 7.000.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε από την εταιρεία Lamda Development και περιλαμβάνει 11 σύγχρονες κολυμβητικές δεξαμενές.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η ανακαίνιση και ανακατασκευή των υποδομών στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου. Παράλληλα, θα υλοποιηθεί η αναμόρφωση και αναβάθμιση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, μέσω της μίσθωσης των εγκαταστάσεων, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση αγώνων επιπέδου ATP Tour. Ο επενδυτικός σχεδιασμός, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την κατασκευή είκοσι νέων γηπέδων τένις, έξι γηπέδων padel, δύο γηπέδων beach τένις και τεσσάρων γηπέδων μίνι τένις.

Δείτε την εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής:

Στα έργα στο ΟΑΚΑ προστέθηκε, με αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η δημιουργία πίστας αναρρίχησης που θα εξυπηρετεί ανάγκες και της εθνικής ομάδας, προς τιμήν του Ερμή Θεοχαρόπουλου.

Το σχέδιο για το «ΟΑΚΑ 2.0», χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του συγκροτήματος, τη δημιουργία ολυμπιακού πάρκου και τη συντήρηση των δημιουργημάτων του αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Στο χαρτοφυλάκιο των έργων περιλαμβάνονται ακόμα η κατασκευή τριών τοίχων αναρρίχησης ολυμπιακών προδιαγραφών, ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο ΟΑΚΑ προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ και η αλλαγή ταρτάν στο κεντρικό στάδιο και στα προπονητήρια του στίβου.

Σε συνεργασία με τη Lamda Development γίνεται επίσης η πλήρης ανακαίνιση του προπονητηρίου της άρσης βαρών και η ανακατασκευή πέντε ξενώνων οι οποίοι θα αποδοθούν στην αθλητική κοινότητα.

Στο πρόγραμμα αξιοποίησης των ολυμπιακών ακινήτων έχει ενταχθεί σειρά παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου του ολυμπιακού χωριού.

Ο σχεδιασμός προβλέπει αποκατάσταση του ανοικτού σταδίου στίβου και των δύο κλειστών γυμναστηρίων και την κατασκευή ενός νέου προπονητηρίου όπου θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες των εθνικών ομάδων πάλης, τζούντο και πυγμαχίας. Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν η ανοιχτή πισίνα και τα γήπεδα τένις.

Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα γίνουν:

* το νέο ΟΑΚΑ 2.0,

* το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού,

* την επαναλειτουργία των Κλειστών του Στίβου και του Βόλεϊ στην Παιανία,

* την μετεγκατάσταση των υποδομών του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά και τη συνολική συνεργασία με τη Lamda Development,

* το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και

* το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα.

Αποκλειστικά στο ΟΑΚΑ:

– ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου με 11 πισίνες, ύψους 7 εκατ. από τη Lamda Development,

– αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης και τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού 7 εκατ. της «Στάδιο 2020»,

– Ενεργειακή Αναβάθμιση όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, τη συντήρηση των κατασκευών Καλατράβα και την Αναμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου, ύψους 54 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,

– αντικατάσταση όλων των ταρτάν στίβου, ύψους 6 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής,

– κατασκευή τριών τοίχων αναρρίχησης Ολυμπιακών προδιαγραφών, ύψους 1 εκατ., χορηγία των εταιριών «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ»,

– κατασκευή του νέου κλειστού για ξιφασκία, χάντμπολ και τσιρλίντινγκ, ύψους 7 εκατ. από το ΕΠΑ,

– ανακαίνιση του προπονητηρίου της άρσης βαρών,

– ανακατασκευή των πέντε κτηρίων ξενώνων για να αποδοθούν σε αθλητές,

– παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός,

– Smart OAKA σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση