Γιουβέντους: Εισήγηση εισαγγελέα για αφαίρεση εννέα βαθμών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 16:12 Γιουβέντους: Εισήγηση εισαγγελέα για αφαίρεση εννέα βαθμών (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Για μια ακόμα φορά, αρκετά χρόνια μετά από το Calciopolli, η Γιουβέντους έρχεται αντιμέτωπη με μια βαριά τιμωρία. Οι εισαγγελέας ζητάει σημαντικές ποινές.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών αφορούσε υπερτίμηση σε αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών από την Γιουβέντους στο διάστημα 2018-2020, με στόχο την παρουσίαση υψηλότερων εσόδων, με τον εισαγγελέα να προτείνει αφαίρεση εννιά βαθμών από τους «μπιανκονέρι»

Παράλληλα, πρότεινε να υπάρξουν και «καμπάνες» σε όλα τα κορυφαία στελέχη του κλαμπ. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζητά αποκλεισμό 20 μηνών και 10 ημερών για τον Φάμπιο Παράτιτσι, 16 μηνών για τον Αντρέα Ανιέλι, 12 μηνών για τους Πάβελ Νέντβεντ και Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και τον αποκλεισμό 10 μηνών και 20 ημερών για τον Φεντερίκο Τσερουμπίνι.

Μια από τις περιπτώσεις που ερευνήθηκε ήταν η ανταλλαγή των Μίραλεμ Πιάνιτς και Αρτούρ με την Μπαρτσελόνα το 2020, όταν η μετακόμιση του Βόσνιου χαφ στους Μπλαουγκράνα δηλώθηκε στα 60 εκατομμύρια ευρώ και η μετακίνηση του Βραζιλιάνου στους Τορινέζους αντίστοιχα στα 72 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχη περίπτωση που τέθηκε στο “μικροσκόπιο” ήταν η ανταλλαγή Ντανίλο-Ζοάο Κανσέλο με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2019.

Επιπλέον, υπήρξε κατηγορία για περικοπές στους μισθούς 23 παικτών του συλλόγου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη του 2020. Υπενθυμίζεται πως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους είχε παραιτηθεί στις 28 Νοεμβρίου μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση