Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής: «Ζω ένα όνειρο»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 14:45 Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής: «Ζω ένα όνειρο»

Ο Αλέξανδρος Γκιννής μέσα σε δύο εβδομάδες έβαλε για τα καλά την Ελλάδα στο χάρτη του παγκόσμιου σκι με τον 28χρονο πρωταθλητή να μην κρύβει την ικανοποίηση του.

Μετά από αναμονή... 130 ετών η Ελλάδα πανηγυρίζει τα πρώτα της μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις του σκι με τον Αλέξανδρο Ιωάννη Γκιννή να χαρίζει στη χώρα μας μοναδικές στιγμές.

Στιγμές που όπως παραδέχθηκε λίγο μετά την κατάκτηση της 2ης θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας, τις ονειρεύονταν από παιδί...

«Ζω ένα όνειρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έγραψα ιστορία για την Ελλάδα και αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω τι συνέβη. Κατα τη διάρκεια της δεύτερης κατάβασης σκεφτόμουν ότι δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια μου και έδωσα ότι είχα και δεν είχα στις τελευταίες πόρτες», είπε μετά την απονομή των μεταλλίων ο Γκιννής, ο οποίος άκουσε τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γιόχαν Ελίας να του λέει: «Συγχαρητήρια Αλέξανδρε, έβαλες την Ελλάδα στο χάρτη του αθλήματος».

Ο Αλέξανδρος συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε αστειευόμενος πως δεν είχε άγχος γιατί: «Κάνω σκι για την Ελλάδα, οπότε είμαι απελευθερωμένος και πριν τον αγώνα προσευχήθηκα και στους 12 θεούς της αρχαίας Ελλάδας», αλλά δεν ξέχασε και την εθνική ομάδα των ΗΠΑ με την οποία αγωνίζονταν έως το 2020: «Τους αξίζουν όλα τα εύσημα. Αυτοί με βοήθησαν να εξελιχθώ, όμως η μεγάλη μου επιθυμία ήταν να αγωνιστώ για τη χώρα μου».

Ο 28χρονος σκιέρ αγωνίζεται με μεταλλικά μοσχεύματα και στα δύο του γόνατα ως συνέπεια των σοβαρών τραυματισμών που έχει υποστεί, ωστόσο όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έφτασε στο σημείο να ανεβαίνει στο βάθρο ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι μια τρελή ιστορία, που κάποτε θα μπορέσω να διηγηθώ στα παιδιά και στα εγγόνια μου! Μετά το Σαμονί, έμεινα πιστός στον σχεδιασμό και σ' αυτό που κάνουμε τον τελευταίο καιρό με τους προπονητές μου, οι οποίοι είναι και οι καλύτεροί μου φίλοι (σ.σ. Γκαμπριέλ Κουλέ και Σαντι Βιέτζε) και έχουν την ίδια ηλικία με εμένα. Αυτό που κάνουμε, λειτουργεί. Ηθελα να προβάλλω τον εαυτό μου μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, είμαι αποφασισμένος και μάλιστα αρκετά πεισματάρης! Οι βαθμοί που πήραμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι' αυτό το μετάλλιο θα αλλάξουν πολλά πράγματα για το μέλλον».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση