Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου: Το πανελλήνιο ρεκόρ, τα δάκρυα, η παρέλαση και η ατάκα για την δημοσιότητά της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 21:09 Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου: Το πανελλήνιο ρεκόρ, τα δάκρυα, η παρέλαση και η ατάκα για την δημοσιότητά της

Είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού στίβου. Η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου “έλαμψε” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε στο ΣΕΦ, με το πανελλήνιο ρεκόρ που έκανε. Έχοντας γίνει πιο νωρίς γνωστή, λόγω της παρουσίας της σε παρέλαση, η 17χρονη τόνισε πως αυτός είναι ένας πραγματικός λόγος για να γίνει γνωστό το όνομα της.

Ένα ρεκόρ που άντεχε από το 1989 καταρρίφθηκε στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Η Βεατρική – Καλυψώ Ντούγκου ξεχώρισε και με χρόνο 25.01, “έσπασε” το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα στη κατηγορία Κ18. Ένα ρεκόρ που είχε κάνει πριν 34 ολόκληρα χρόνια η Μαρίνα Βασαρμίδου.

Η 17χρονη αθλήτρια του ΑΣ Ρήγας Θεσσαλονίκης που είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο πέρσι, όταν συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση, είναι μέλος των Εθνικών ομάδων από το 2022. Ο Κενυάτης πατέρας της είναι ιατροδικαστής, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η μητέρα της είναι Ελληνίδα.

Αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και αντιλήφθηκε το χρόνο που σημείωσε, η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς που γέμισαν τα μάτια της.

Η Ντούγκου ξεκίνησε τον αθλητισμό από το επί κοντώ και πέρυσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα 200 μέτρα. “Πέρασα από διάφορα αγωνίσματα όταν ήμουν μικρότερη. Δοκίμασα επί κοντώ, έκανα 150 μ., 80 μ. εμπ. και 100 μ. εμπ. μέχρι την περσινή σεζόν που είπαμε να δοκιμάσουμε στα 100 μέτρα. τελικά αποδείχθηκε πως και αυτά μου ήταν λίγα κι έτσι στρέψαμε την προσοχή στα 200 μ., όπου και πήρα την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 της Ιερουσαλήμ“, σχολίασε, σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η νεαρή αθλήτρια έχει θέσει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ210, παρότι φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ18.

Η ίδια μίλησε μετά το επίτευγμα της στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως αυτή τη φορά άξιζε πραγματικά να γίνει γνωστό το όνομα της, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει.

Τα όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Η δημοσιότητα ξεκίνησε από ένα περιστατικό με την παρέλαση. Αυτή τη φορά αξίζει να σημειωθεί το όνομα μου έστω και λίγο γιατί αυτή τη φορά έκανα κάτι και δεν εμφανίστηκα απλά σε ένα δημόσιο γεγονός»

Για το αν το περίμενε και το αν το αισθανόταν: «Όχι δεν το αισθάνθηκα ούτε λίγο παρόλα αυτά ο προπονητής πίστευε πολύ σε εμένα και μου το είπε επανειλημμένα. Εγώ νόμιζα ότι το έλεγε για να μου τονώσει το ηθικό, όχι ότι θα κατάφερνα κάτι τόσο μεγάλο».

Για το που μπορεί να φτάσει το χρονόμετρο: «Στον ανοιχτό στίβο σίγουρα κάτω από 25 και πιο συγκεκριμένα 24,60. Αλλιώς πανελλήνιο ρεκόρ γιατί όχι;»

Για τον κόσμο στο ΣΕΦ: «Πρώτη φορά βλέπω γεμάτο στάδιο για στίβο και όχι για άλλο άθλημα. Πιστεύω ότι είναι απλά η αρχή. Ένιωσα πραγματικά ευγνώμων».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση