Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 21:09 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

Με άλμα στα 16,58 μ. χάρισε στην ελληνική ομάδα το πρώτο μετάλλιο

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στην ελληνική ομάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς κατέκτησε το ασημένιο στο τριπλούν. 

Ο 26χρονος άλτης προσγειώθηκε στα 16,58 μ. στην καλύτερη προσπάθειά του στον τελικό του τριπλούν. Έτσι, ο Νίκος Ανδρικόπουλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Νικητής του αγωνίσματος ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Πορτογάλος Πέδρο Πιτσάρδο, ο οποίος με άλμα στα 17,60 μ. πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Μαξ Χες, με 16,57 μέτρα.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο τριπλούν

Στον τελικό του τριπλούν του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου υπήρχε διπλή ελληνική παρουσία. Ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε την έβδομη θέση με άλμα στα 16,39 μέτρα. 

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος προπονείται με τον Δημήτρη Βασιλικό και το ασημένιο που κατέκτησε στην Κωνσταντινούπολη είναι το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Για να το πετύχει, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο 26χρονος είχε πάρει τη 10η θέση στην κατάταξη του τριπλούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση