ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Θρυλική άλωση της Opap Arena και φωτιά στο πρωτάθλημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 22:09 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Θρυλική άλωση της Opap Arena και φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Opap Arena. Η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε της Ένωσης με 3-1 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 1 και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα ενόψει των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός πήγε με την πλάτη στον τοίχο στη Νέα Φιλαδέλφεια, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο οι Πειραιώτες με ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο άλωσαν την Opap Arena και πλέον μπαίνουν με άλλο αέρα στα πλέι οφ, διεκδικώντας με αξιώσεις και το φετινό πρωτάθλημα.

Στους 56 βαθμούς ανέβηκε ο Ολυμπιακός. Στους 59 έμεινε η ΑΕΚ, ενώ στους 61 είναι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της απώλεια στο νέο γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να δικαιούται κάτι καλύτερο από το παιχνίδι και τους Πειραιώτες να κάνουν το τέλειο δεύτερο ημίχρονο, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη γεμάτη κενά άμυνα της Ένωσης.

Τα τέρματα του γκολ προήλθαν από αυτογκόλ του Μουκουντί και τέρματα των Μπακαμπού και Κανός. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Τσούμπερ, την ώρα που οι Πειραιώτες έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιέλ.

Oι Πειραιώτες έμειναν αήττητοι για πέντε σεζόν και συνολικά 16 σερί παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Η τελευταία νίκη της Ένωσης ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, τότε που με το γκολ του Γιακουμάκη, άνοιξε ο δρόμος για το πρώτο «κιτρινόμαυρο» πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Τα γκολ του αγώνα:

Ο αγώνας:

Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας και ασκώντας έντονη πίεση μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Οι «καθαρές» ευκαιρίες της ήταν δύο φάσεις στις οποίες ο Αραούχο πετάχτηκε στην «πλάτη» της άμυνας και προσπάθησε να προλάβει τον Πασχαλάκη. Στην πρώτη (19΄) τον πρόλαβε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, στη δεύτερη (45+1΄) έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Επίσης, μια κεφαλιά του Πινέδα στο 31΄ από τα δέκα μέτρα, απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Μπακαμπού και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 34΄ με τον Γάλλο να πλασάρε και τον Αθανασιάδη να αποκρούει με μικρή δόση τύχης.

Τύχη η οποία εγκατέλειψε την ΑΕΚ με το ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ ο Μπιέλ δοκίμασε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα. Για πρώτη φορά η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην ΟΠΑΠ Αρένα!

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 53΄ από «μαγική» μπαλιά του Φορτούνη ο Μπακαμπού έφυγε στην αντεπίθεση και έγραψε το 0-2. Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με τριπλή αλλαγή στο 65΄.

Πριν, όμως, προλάβει καλά-καλά να δει αν απέδωσε καρπούς η έμπνευσή του, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ντέρμπι. Σε ακόμα μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Φορτούνης πέρασε στον Μπακαμπού, εκείνος στον Κανός και ο Ισπανός έγραψε από κοντά στο 0-3 στο 67΄.

Στο 70΄ και χωρίς κανένα λόγο, ο Μπιέλ πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Αραούχο. Καθαρή κόκκινη κάρτα για τον Ισπανό που γέννησε κάποιες ελπίδες στην ΑΕΚ ότι το αριθμητικό πλεονέκτημα θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το θαύμα. Ο Αλμέιδα έδωσε εντολή για «φουλ επίθεση» βγάζοντας έναν αμυντικό (Χατζισαφί) για να βάλει τον Φερνάντες.

Στο 81΄ ο Στίβεν Τσούμπερ με μακρινό διαγώνιο σουτ μείωσε στο 1-3, ενώ στο 86΄ από σέντρα του Γκαρσία ο Μουκουντί έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει. Αυτό ήταν το σημείο που κρίθηκε οριστικά το ματς αφού η ΑΕΚ τη στιγμή εκείνη είχε τη δυναμική και σίγουρα υπήρχε χρόνος για την ολική ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός με αυτή την πολύ μεγάλη νίκη του, παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την ΑΕΚ από τον Φεβρουάριο του 2018. Συνολικά 16 ματς χωρίς ήττα μετρούν οι «ερυθρόλευκοι» εναντίον του «Δικέφαλου» και το σερί αυτό θα δοκιμαστεί ξανά στα play off που προμηνύονται συναρπαστικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (66΄ Ελίασον), Γιόνσον (65΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65΄ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (90+1΄ Ρέτσος), Σαμασέκου, Μπιέλ, Φορτούνης (72΄ Βρουσάι), Κανός (80΄ Μασούρας), Μπακαμπού (73΄ Ελ Αραμπί).

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση