Η παγκόσμια oμοσπονδία στίβου απαγορεύει σε τρανσέξουαλ αθλήτριες να αγωνίζονται σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 21:21 Η παγκόσμια oμοσπονδία στίβου απαγορεύει σε τρανσέξουαλ αθλήτριες να αγωνίζονται σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε σήμερα (23/3) ότι το Συμβούλιο της ψήφισε τον αποκλεισμό από το υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού τους τρανς αθλητές, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου (από άνδρα σε γυναίκα) μετά την εφηβεία.

Το συμβούλιο ψήφισε επίσης τη μείωση της μέγιστης ποσότητας τεστοστερόνης πλάσματος για αθλητές με Διαφορές στην Ανάπτυξη του Φύλου (DSD) στο μισό και συγκεκριμένα στα 2,5 νανογραμμομόρια ανά λίτρο από πέντε.

Οι αυστηρότεροι κανόνες θα επηρεάσουν αθλητές του DSD όπως η δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800μ., Κάστερ Σεμένια, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του 2020 στα 200μ. Κριστίν Μπομά, και η Φρανσίν Νιγιονσάμπα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση