Τσάβι για τα ρατσιστικά φαινόμενα στην Ισπανία: «Είμαι στον πάγκο και με φωνάζουν π@@τ@@@@ γιο»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 19:46 Τσάβι για τα ρατσιστικά φαινόμενα στην Ισπανία: «Είμαι στον πάγκο και με φωνάζουν π@@τ@@@@ γιο»

Η νέα ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους κατά τη διάρκεια του Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ξεσηκώσει “θύελλα” στην Ισπανία και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, σχολίασε το γεγονός.

Ο Τσάβι υποστήριξε ότι και ο ίδιος ακούει διαρκώς υβριστικά συνθήματα εναντίον του και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να σταματάει το παιχνίδι κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Οι δηλώσεις του Τσάβι

«Δυστυχώς σε γενικότερο πλαίσιο υπάρχουν περιστατικά ρατσισμού και είναι ντροπή. Είναι θλιβερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα το 2023. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού σε οποιαδήποτε γήπεδο, εις βάρος οποιουδήποτε παίκτη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Πρέπει να καταδικάσουμε κάθε μορφή ρατσισμού όπως αυτή που έγινε χθες στο Μεστάγια εις βάρος του Βινίσιους. Η Βαλένθια προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους δράστες. Φαίνεται ότι δεν προχωράμε μπροστά, πρέπει να γίνουμε δυνατοί και να εξαλείψουμε τον ρατσισμό μια για πάντα.

Το ποδόσφαιρο είναι ο μόνος χώρος που γίνονται τέτοιες προσβολές. Είμαι στον πάγκο και με λένε ”π@@τ@@@@ γιο” ενώ δουλεύω. Δεν βλέπω κανέναν φούρναρη, δάσκαλο ή οικοδόμο να βιώνει κάτι αντίστοιχο. Ήρθε η ώρα να σταματήσει. Να πούμε ότι δεν παίζουμε, ότι πάμε σπίτια μας. Είναι ένα μήνυμα προς τη La Liga και την Ομοσπονδία. Δεν έχω την υποχρέωση να ανέχομαι τις προσβολές.

Αν προσβάλλεις έναν οικοδόμο, ένα τούβλο θα προσγειωθεί στο κεφάλι σου. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και να σκληρύνουμε τη στάση μας. Δεν πρέπει να παίζουμε αν μας προσβάλλουν. Δεν είναι καλό για την κοινωνία. Πρέπει να αλλάξουμε».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση