Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην κορυφή της ATP – Εκτός top100 ο Ράφα Ναδάλ μετά από 20 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 11:43 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην κορυφή της ATP – Εκτός top100 ο Ράφα Ναδάλ μετά από 20 χρόνια

Η κατάκτηση του Roland Garros επανέφερε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Εκτός του top100 ο Ράφα Ναδάλ. Η θέση του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και της Μαρίας Σάκκαρη στην WTA.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Roland Garros, κατέκτησε το τρόπαιο και επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας έφτασε τα 23 τρόπαια σε Major τουρνουά (10 Australian Open, 7 Wimbledon, 3 US Open, 3 Roland Garros).

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε δύο θέσεις μετά την κατάκτηση του γαλλικού Grand Slam και τους Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ να χάνουν από μία θέση και να υποχωρούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, ο Ράφα Ναδάλ -μετά και την απώλεια 2.000 βαθμών- έχασε 121 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.136 του κόσμου. Είναι η χαμηλότερη θέση που έχει από τον Μάρτιο του 2003 και η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Top 100 από τις 21 Απριλίου 2003, όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη 100άδα της ΑΤΡ.

Αμετάβλητη παρέμεινε η θέση Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη μετά την ολοκλήρωση του Roland Garros. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας διατηρήθηκε στο Νο 5 της ATP ενώ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια “κρατήθηκε” στην 8η θέση της WTA.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση