Wimbledon, Τζόκοβιτς-Αλκαράθ 2-3: Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο βασιλιάς!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 22:30 Wimbledon, Τζόκοβιτς-Αλκαράθ 2-3: Ο βασιλιάς «πέθανε», ζήτω ο βασιλιάς!

Στα 20 του χρόνια ο Κάρλος Αλκαράθ πλέον δεν είναι το... wonder kid του παγκόσμιου τένις, αλλά ο νέος βασιλιάς του! Ο Ισπανός κατέκτησε τον τίτλο μετά από μια επική μάχη που διήρκησε 4 ώρες και 42 λεπτά

Κι η στέψη του Κάρλος Αλκαράθ έγινε στο Λονδίνο από τον προκάτοχο του και κορυφαίο (σύμφωνα με τις κατακτήσεις τίτλων) όλων των εποχών Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είδε το όνειρο του να φτάσει τα 24 Grand Slam να σβήνει στο Wimbledon (όπου διεκδικούσε τον 8ο τίτλο του, επίδοση ρεκόρ που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ).

Και το έσβησε ο Αλκαράθ ο οποίος στα τέλη Μαϊου στο Roland Garros έχασε με 3-1 από τον Σέρβο σ' ένα ματς όπου μετά το 1-1 ήταν απλά στο γήπεδο έχοντας κράμπες σε όλο του το σώμα.

Τότε δεν είχε μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση απέναντι στο μεγαθήριο... Σήμερα όμως ήταν μια άλλη ιστορία. Για την ακρίβεια σήμερα μάλλον ξεκίνησε να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου τένις...

Το ματς
Το πρώτο γκέιμ του τελικού κράτησε 7 ολόκληρα λεπτά με τον Αλκαράθ να προσπαθεί να στείλει μήνυμα στον Σέρβο, ο οποίος κράτησε το σερβίς του και φρόντισε να... απαντήσει στον Ισπανό με εκκωφαντικό τρόπο.

 

Έχοντας τρομερές απαντήσεις στα σερβίς του αντιπάλου του έκανε δύο στα δύο μπρέικ στα πρώτα γκέιμ που σέρβιρε ο Αλκαράθ και μετά από 28 λεπτά το σκορ είχε φτάσει στο 5-0!!!
Ο Ισπανός μπόρεσε τελικά να πάρει το πρώτο του γκέιμ μειώνοντας σε 5-1, αλλά ήταν ήδη αργά με το σετ να κλείνει στο 6-1 για τον Σέρβο.

Το δεύτερο σετ ήταν ο τελικός που περιμέναμε όλοι να δούμε, καθώς στην εξίσωση του αγώνα μπήκε επιτέλους και ο Αλκαράθ.

Ο νεαρός Ισπανός σα να έδιωξε από πάνω του το τεράστιο βάρος και άγχος που τον καταπλάκωνε, βγάζοντας στο χορτάρι το σπάνιο ταλέντο του και κάνοντας αυτός νωρίς, νωρίς το μπρέικ για να προηγηθεί με 0-2.

Μόνο που ο Τζόκοβιτς δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο πιο δυνατός πνευματικά τενίστας που έχει εμφανιστεί ποτέ και φρόντισε να το αποδείξει παίρνοντας πίσω το μπρέικ αμέσως και στη συνέχεια αφού έσβησε τρία μπρέικ πόιντς του αντιπάλου του ισοφάρισε σε 2-2.

Μέχρι το 4-4 οι δυο προσέφεραν ένα απίστευτο θέαμα ξεσηκώνοντας σχεδόν σε κάθε χτύπημα τους το γήπεδο στο πόδι.

Ο Αλκαράθ προηγήθηκε 5-4 και στο 30-30 του επόμενου γκέιμ ο διαιτητής έδωσε άουτ το φορχαντ του Σέρβου ο οποίος πήρε τσάλεντζ και δικαιώθηκε γλιτώνοντας το μπρέικ πόιντ και ισοφαρίζοντας τελικά σε 5-5 και λίγο αργότερα φτάσαμε στο 6-6 (πάλι δύσκολα κράτησε το σερβίς του ο Τζόκοβιτς) και στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Νόλε έκανε με το καλημέρα το μίνι μπρέικ και έφτασε να προηγείται με 3-0, αλλά με επιμέρους σκορ 1-5 ο απίθανος Αλκαράθ προηγήθηκε με 4-5! Ο Σέρβος απάντησε για το 6-5, αλλά στις δύο επόμενες φάσεις έχασε τεράστιες ευκαιρίες και το πλήρωσε με τον Αλκαράθ στο 7-6 να βγάζει απίστευτη άμυνα σε σερβίς δυναμίτη και να παίρνει το σετ.

Κυρίως όμως ο Αλκαράθ ανέκτησε το πιστεύω του μετά την πανωλεθρία του πρώτου σετ και πήρε το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Κάτι που φάνηκε στην εκκίνηση του γ' σετ όταν στο πρώτο γκέιμ έκανε το μπρέικ με τον Τζόκοβιτς να συνεχίζει τα εύκολα λάθη.

Λάθη που του κόστισαν και την ισοφάριση καθώς στο 2-1 είχε διπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Αλκαράθ τα έσβησε.

Στο επόμενο γκέιμ Τζόκοβιτς και Αλκαράθ άφησαν όλο τους το είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά μετά από 13 ισοπαλίες και 25 λεπτά ο Αλκαράθ έκανε νέο μπρέικ.

Ο Ισπανός πλέον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έφτασε δια περιπάτου στο 6-1 και στο προβάδισμα στα σετ.

Με τον Αλκαράθ να έχει τέτοια εικόνα κανείς δεν περίμενε τον Τζόκοβιτς να επιστρέψει αλλά ο Σέρβος το έκανε...

Ο Αλκαράθ ξεκίνησε καλύτερα, όμως ο Τζόκοβιτς περιορίζοντας τα λάθη του και βρίσκοντας κάποια μεγάλα χτυπήματα έκανε το μπρέικ και κατάφερε να πάρει το σετ με 6-3.

Στο 5ο όμβς ενώ προηγήθηκε 1-0, έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει νωρίς το μπρέικ και το πλήρωσε.

Ο Αλκαράθ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Σέρβου κι αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε αυτός το μπρέικ αλλάζοντας το μομέντουμ ενώ έφτασε στο 3-1.

Ο Τζόκοβιτς ήταν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν είχε την ενέργεια (σωματική και πνευματική) για μια νέα ανατροπή με τον Αλκαράθ να επικρατεί με 6-4 και να πέφτει στο χορτάρι εξαντλημένος...

Μόλις είχαν συμπληρωθεί 4 ώρες και 42 λεπτά ενός σπάνιας ομαρφιάς τενιστικού θεάματος...

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση