Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ στη Super League! Ο ΟΦΗ προσπέρασε την Ένωση και «λύγισε» τρίτη ομάδα του Big-5

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 22:16 Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ στη Super League! Ο ΟΦΗ προσπέρασε την Ένωση και «λύγισε» τρίτη ομάδα του Big-5

Απουσίες λόγω τραυματισμών και αλλαγές -για χρόνο ξεκούρασης- “εμφάνισαν” μια κακή ΑΕΚ στο “Θ. Βαρδινογιάννης”. Ο ΟΦΗ έβγαλε… πάθος και πήρε την εντός έδρας νίκη (2-0) στο ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League, λυγίζοντας και την Ένωση στο “Γεντί Κουλέ”, μετά τους ΠΑΟΚ και Άρη. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν τους “κιτρινόμαυρους” στη βαθμολογία.

Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες, ο ΟΦΗ κατάφερε να επιστρέψει στα “τρίποντα” στη Super League, πετυχαίνοντας μια ηχηρή νίκη. Οι Κρητικοί επικράτησαν της ΑΕΚ με 2-0 στο “Γεντί Κουλέ” και προσπέρασαν την Ένωση στη βαθμολογία της Super League (+1) ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Άγιαξ στην OPAP Arena, για τη 2η αγωνιστική του Europa League και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η εκκίνηση του ΟΦΗ στον αγώνα ήταν ιδανική, αφού με τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών του αγώνα, έφτασε στο 1-0 επί της ΑΕΚ. Από προωθητική μπαλιά του Μεγιάδο και σέντρα του Μπάγκιτς από τα αριστερά, ο Λουίζ Φελίπε πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Οι Κρητικοί έβγαλαν… ενέργεια, έτρεξαν πολύ στο χώρο του κέντρου και κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πίεση που τους άσκησε η Ένωση. Έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς την εστία τους, την ώρα που ο Τσούμπερ έδειχνε να είναι η μοναδική απειλή προς τα καρέ του Μπάουμαν με τα τρία σουτ που έκανε (η μπάλα έφτασε ελάχιστες στιγμές στον Φαν Βέερτ, ενώ οι προσπάθειες του Πισάρο και του Ελίασον, δεν έφεραν πρόβλημα στην περιοχή του ΟΦΗ).

Στις καλύτερες στιγμές της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ο Πισάρο έβγαλε κάθετη, ο Μοχαμάντι μπήκε από τα αριστερά, αλλά ο πορτιέρε του ΟΦΗ έδιωξε με το πόδι (33′) ενώ στο 44′ η κοντινή κεφαλιά του Κάλενς έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ είδε τον Στάνκοβιτς να διώχνει με δυσκολία την κοντινή κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο 49′, προσπάθησε να κυκλοφόρησε την μπάλα και να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά και πάλι μόνο ο Τσούμπερ έδειξε να “τραβάει” την ομάδα. Βλέποντας την ομάδα του να είναι “μπλοκαρισμένη”, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο ματς Γκατσίνοβιτς, Πόνσε. Λίγο μετά έριξε και τους Ζίνι και Πινέδα.

Ο ΟΦΗ δέχθηκε πίεση κι έτσι περίμενε την ΑΕΚ κάτω από τη μεσαία γραμμή. Ζίνι και Πινέδα πήραν πάνω τους αρκετές προσπάθειες, ενώ στο 81′ ο Μπάουμαν απομάκρυνε με το ένα χέρι την εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς. Εκεί που η Ένωση έδειχνε να πλησιάζει στην ισοφάριση, “έμεινε” από δυνάμεις, άφησε πολλά κενά στην άμυνα και τότε ήρθε το 2-0 για τους Κρητικούς. Στο 83′ ο Αμπάντα βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα στον περιοχή τον Ντίκο, εκείνος πέρασε και τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία για το τελικό 2-0!

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση