ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Νέα ήττα στην OPAP Arena, αποκλεισμός από το Europa League και «τελικός» πρόκρισης στην έδρα του Άγιαξ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 21:47 ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1: Νέα ήττα στην OPAP Arena, αποκλεισμός από το Europa League και «τελικός» πρόκρισης στην έδρα του Άγιαξ

Europa league ήταν αυτό και… τελείωσε για την ΑΕΚ! Όπως και στην Αγγλία, έτσι και στην OPAP Arena, ο Ζοάο Πέδρο «πλήγωσε» την ομάδα του Αλμέιδα από το σημείο του πέναλτι, με τον Σιμάνσκι να κάνει και πάλι την παράβαση. Αυτή τη φορά όμως η Ένωση ηττήθηκε από την Μπράιτον 1-0 και θα δώσει «μάχη» στην έδρα του Άγιαξ, την τελευταία αγωνιστική, για να περάσει στα νοκ-άουτ του Conference League. Αποβλήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Γκατσίνοβιτς. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης οι Άγγλοι.

Η Μπράιτον μπήκε «δυνατά» στο ματς και με… σχέδιο να περάσει μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ μόλις στο 2’, με τον Στάνκοβιτς να βγάζει το κοντινό σουτ του Φέργκιουσον. Άστοχο ήταν και το πλασέ του Αντίγκρα, πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέππτου. Η Ένωση προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά δέχθηκε πίεση ψηλά. Πινέδα, Μάνταλος και Άμραμπατ δεν μπόρεσαν να κινηθούν εύκολα και χωρίς επίβλεψη.

Η άνοδος των Χατζισαφί, Πινέδα και Σιμάνσκι, άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ. Χωρίς να περιορίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα αμυντικά τους κενά (ο Στάνκοβιτς «έσβηνε» και τις λάθος πάσες), οι κιτρινόμαυροι έγιναν πιο επιθετικοί και απείλησαν τα καρέ του Βερμπρούγκεν με σουτ.

Χωρίς να παρασυρθεί από την «ενέργεια» που της έδινε η εξέδρα, η ΑΕΚ βγήκε με προσεκτικό τρόπο μπροστά, σε μια προσπάθεια να υποχρεώσει την Μπράιτον να κάνει το «μοιραίο» λάθος στο χώρο του κέντρου. Ο Πινέδα και ο Τσουμπερ ήταν οι βασικοί εκφραστές αυτών των προσπαθειών.

Παρά την προσπάθεια που έκανε η Μπράιτον, να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, οι παίκτες του Αλμέιδα βγήκαν μαζικά στην επίθεση στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και «άγγιξαν» το γκολ στο 44’. Μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, ο Τσούμπερ έπιασε το σουτ, η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια η κεφάλια του Γκατσίνοβιτς την έστειλε να περάσει άουτ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μάλιστα είχε καλή στιγμή με το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 52’. Ένα λεπτό μετά, όμως, ο Σιμάνσκι μάρκαρε αντικανονικά τον Πέδρο εντός μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής δεν έδωσε αρχικά κάτι, αλλά το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση. Ο Σέρερ έδωσε τελικά πέναλτι και ο Πέδρο το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Στο 65’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς ολοκλήρωσε το κακό του ματς, παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για επιθετικό φάουλ στον Βέλτμαν, αφήνοντας την Ένωση με δέκα παίκτες. Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές. Στην Μπράιτον, ο Ντε Τζέρμπι πέρασε τον Νταχούντ, για να θωρακίσει την άμυνά του. Απ’ την άλλη, ο Αλμέιδα έριξε στο ματς Αραούχο αντί Μάνταλου, Πόνσε αντί Τσούμπερ και Ελίασον αντί Άμραμπατ.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν στο 73’ τον Στάνκοβιτς να νικάει σε τετ-α-τετ τον Ζοάο Πέδρο, λίγο πριν βγει από το ματς. Ακολούθησε στο 74’ η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Πινέδα, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Άγγλων.

Η ΑΕΚ έβγαλε κούραση στο φινάλε του αγώνα κι έτσι οι προσπάθειές της για γκολ δεν ήταν οι ιδανικές. Ούτε η είσοδος του Πισάρο, πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών αγώνα δεν βοήθησε κι έτσι η Ένωση ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση