Τσιτσιπάς: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστώ στο μονό και στο διπλό με τον Πέτρο»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 21:42 Τσιτσιπάς: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστώ στο μονό και στο διπλό με τον Πέτρο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στο μονό όσο και στο διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο.

Μετά τον θρίαμβο του στο Μόντε Κάρλο και την κατάκτηση του τουρνουά Masters του Πριγκιπάτου για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον τίτλο που κατέκτησε, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ξεκαθαρίζοντας ότι θα περιοριστεί στο μονό και στο διπλό, αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση μαζί με τον αδερφό του Πέτρο. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο μεικτό διπλό με τη Μαρία Σάκκαρη.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω», είπε αρχικά και συνέχισε: «Αν καταφέρω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον αδερφό μου τον Πέτρο, θα ήθελα να παίξω μονό και διπλό μαζί του. Το να παίξω τρία events θα ήταν υπερβολικό για εμένα, επίπονο από πλευράς φυσικής κατάστασης και θα ήθελα να το αποφύγω αυτό. Ξέρω ότι οι Ολυμπιακοί είναι μια καλή ευκαιρία να παίξω με τη Μαρία (σ.σ. Σάκκαρη) και ξέρω ότι είναι μια από τις καλύτερες παρτενέρ στο μεικτό διπλό. Είχα υπέροχες στιγμές μαζί της. Όμως, έχω παράλληλα ένα όνειρο με τον αδερφό μου θέλουμε να είμαστε από τα ελάχιστα αδέρφια που θα παίξουν μαζί στους Ολυμπιακούς, ειδικά στο τένις.

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από αυτό το όνειρο και θέλω να το κάνω πραγματικότητα και για τους δυο μας. Είναι οικογένεια και συνδυάζοντάς την με ένα τεράστιο event που έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο για εμάς».

Για το γεγονός ότι στο Μόντε Κάρλο έχει πανηγυρίσει τους 3 από τους 11 τίτλους της καριέρας του, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μονακό που με κάλεσε το 2018 και έγινε κάτοικος Μονακό. Η εμπειρία είναι απίστευτη».

Για την πορεία του στο τουρνουά: «Ήταν πολύ δύσκολο το να επιστρέφω στο βάθρο. Το να κερδίζω αυτό το τουρνουά είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την οικογένειά μου και τους φίλους μου που έκαναν αυτή τη στιγμή εφικτή. Είμαι ευγνώμων σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται πίσω απ’ αυτό το ταξίδι. Tο τρίτο είναι πιο ξεχωριστό από το πρώτο ή το δεύτερο. Είναι κάτι απίστευτο για μένα, ήταν πολύ αγχωτικό ματς αλλά ήθελα πολύ τον τρίτο τίτλο και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα».

Για το μήνυμα του «η μοίρα ευνοεί τους τολμηρούς» που έγραψε στην κάμερα: «Είχα μια συζήτηση χθες με ένα μέλος της ομάδας μου και μιλήσαμε γι’ αυτό (για το πως φαίνεται να μη φοβάται τίποτα και να παίζει διαφορετικά απ’ ότι τους πρώτους μήνες της σεζόν). Έπρεπε να βγω έξω και να δείξω αυτό το τένις γιατί έδωσα υπόσχεση σε όλους ότι δεν θα τα παρατήσω, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και είμαι χαρούμενος που έπαιξα αυτό το τένις».

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο, είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα ήθελα να ευχαριστώ τους συντηρητές των γηπέδων και τα ball boys. Να χτίσουμε περισσότερες αναμνήσεις στο μέλλον. Να συνεχίσετε να έρχεστε και το τουρνουά να γίνει όλο και μεγαλύτερο».

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση