Βερολίνο: Κανένας Έλληνας δεν νοσηλεύεται, ούτε έχει συληφθεί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 15:42 Βερολίνο: Κανένας Έλληνας δεν νοσηλεύεται, ούτε έχει συληφθεί

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για τα επεισόδια στην γερμανική πρωτεύουσα.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ οπαδών μία ημέρα πριν από τον μεγάλο τελικό της Euroleague στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των ταραξιών.

 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που διαπληκτίστηκαν στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπήρχαν Έλληνες ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ή στους συλληφθέντες, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης ξεκαθάρισε με δήλωσή του πως: «Ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες».

H δήλωση του Γιάννη Βρούτση

«Από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια της Πρέσβειρας μας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, κινηθήκαμε συντονισμένα για να εξακριβώσουμε από τις γερμανικές αρχές τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.

Έπειτα από πολύωρες επαφές επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες.

Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση