Σοκ για τον Κριστιάν Καρεμπέ: Σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς δύο ανίψια του στη Νέα Καληδονία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 21:14 Σοκ για τον Κριστιάν Καρεμπέ: Σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς δύο ανίψια του στη Νέα Καληδονία Φωτό: intime

Ο Κριστιάν Καρεμπέ εξέφρασε τον πόνο και την αγανάκτησή του, που έχασε τον ανιψιό του και η ανιψιά του, με καταγωγή από τη φυλή Έμα στην Κανάλα...

Σε πένθος βυθίστηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ του Ολυμπιακού, καθώς στις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Νέα Καληδονία, σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς δύο ανίψια του.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στο Europe 1 για τις ταραχές που βυθίζουν αυτή τη στιγμή τη Νέα Καληδονία και το χάος που επικρατεί.

Συγκινημένος ο πρώην σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εκμυστηρεύτηκε ότι έχασε δύο μέλη της οικογένειάς του από πυροβολισμούς.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, όπως αναφέρει το gala.fr, εξέφρασε τον πόνο και την αγανάκτησή του, που έχασε τον ανιψιό του και η ανιψιά του, με καταγωγή από τη φυλή Εμα στην Κανάλα...

"Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό έμεινα σιωπηλός, γιατί δύο άτομα στην οικογένειά μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι", είπε με βαριά καρδιά και συνέχισε: "Αλλά πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν έρευνες γι αυτές".

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Νέα Καληδονία βρισκόταν κάτω από ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα που επέφερε τον θάνατο επτά ανθρώπων.

Η αναταραχή ξέσπασε μετά την ανακοίνωση ενός συνταγματικού νομοσχεδίου με στόχο να επιτρέψει σε περισσότερους μακροχρόνιους κατοίκους να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές.

Ένα νομοσχέδιο που προκάλεσε έντονη αντίδραση από τους αυτονομιστές, φοβούμενοι ότι θα μείωνε την εξουσία του Κανάκ.

"Κανονικά το δημοψήφισμα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022.

Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπόρεσε να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω και προς τις δύο κατευθύνσεις. Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα", απάντησε ο Κρίστιαν Καρεμπέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση