Οικονόμου για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους άνω των 60: Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 11:24 Οικονόμου για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους άνω των 60: Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε

Στο πότε μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση, αλλά και στο ενδεχόμενο επιβολής νέων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (18.01.2022) στον ΣΚΑΪ. 

Σχετικά με την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη χαλάρωση του ωραρίου λειτουργίας, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις αυριανές αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών. Τόνισε ότι η επιτροπή θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας του κορονοϊού και θα κρίνει αν χρειάζεται παράταση των μέτρων.

Για το το ενδεχόμενο να επιβολής και νέων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σε αυτή τη φάση ισχύουν τα πρόστιμα και τα μέτρα που είναι γνωστά και δεν έχουν γίνει συζητήσεις για κάτι παραπάνω. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι εάν η επιτροπή εισηγηθεί κάτι διαφορετικό ανάλογα και με τη δυναμική εξέλιξη της πανδημίας, «εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε και για τον Γιώργο Κύρτσο και την απόφασή του να στηρίξει τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου στο θέμα της Novartis. Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο διαγραφής του ευρωβουλευτή της ΝΔ και φάνηκε να μην θέλει να δώσει συνέχεια. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος, μετά την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing της Δευτέρας (17.01.2022), ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματήσει την κριτική που ασκεί και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση