Ηλεία: «Έσπειραν» τον θάνατο σε άτυχα ζώα μέσα στο δάσος των Θινών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 11:20 Ηλεία: «Έσπειραν» τον θάνατο σε άτυχα ζώα μέσα στο δάσος των Θινών

Τα… δηλητηρίασαν με δόλωμα τις τσίχλες!

Η κοινωνία μας όπως φαίνεται γεννά ασυνείδητους πολίτες, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού και αγάπης προς το περιβάλλον και την πανίδα.

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός φαντάζει το λιγότερο επιεικής για ανθρώπους που με τις πράξεις τους οδηγούν στον θάνατο σκυλιά.

Μια «εγκληματική» δράση τέτοιου τύπου σημειώθηκε, σύμφωνα με το patrisnews.com, στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό όπου όχι μόνο θανατώθηκαν σκυλιά, αλλά η τραγική κατάληξή τους προήλθε από άλλου είδους δηλητηριασμένα ζώα –στην προκειμένη περίπτωση πουλιά– που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα.

Μάστιγα κινδυνεύει να γίνει πλέον το φαινόμενο των νεκρών ζώων από φόλες.

Το νέο περιστατικό στο δάσος των Θινών προκαλεί άσχημα συναισθήματα, αφού ουσιαστικά ασυνείδητοι σκοτώνουν όχι μόνο τους «τετράποδους φίλους», αλλά και τα πουλιά που χρησιμοποιούνται ως δόλωμα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό, τα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά από πολίτη, έχοντας φάει τα δηλητηριαμένα πουλιά (τσίχλες) που είχαν με σκοπιμότητα βρεθεί στο σημείο από τους «δολοφόνους» της πανίδας. Το γεγονός αυτό σίγουρα έχει θορυβήσει τους κυνηγούς και τους κατοίκους της περιοχής που συχνά περνούν από το σημείο, δείχνοντάς τους πως θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα σε κάθε εξόρμησή τους στην περιοχή.

Ιδιαίτερα για τους κυνηγούς που επισκέπτονται την περιοχή και τα σκυλιά τους κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω τους, η προσοχή τους θα πρέπει να είναι συνεχής.

Τα περιστατικά θανάτωσης δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, γεγονός που δείχνει πως τώρα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως Αστυνομία, Δασαρχείο, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και ούτω καθεξής, ώστε να δώσουν μια και καλή λύση σε αυτό το τραγικό φαινόμενο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση