Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για 6χρονο αγοράκι: «Κόλλησε φαγητό στο λαιμό του» λέει o παππούς του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 15:16 Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για 6χρονο αγοράκι: «Κόλλησε φαγητό στο λαιμό του» λέει o παππούς του

Γέφυρα ζωής για ένα αγοράκι 6 ετών στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14.11.2022) στη Θεσσαλονίκη. Το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση από την περιοχή της Ευκαρπίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπισε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα όταν τροφή κόλλησε στον λαιμό του, έκανε εισρόφηση και κινδύνευσε από πνιγμό.  

Ο γιατρός που έφτασε μαζί με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο σπίτι του παιδιού στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, έδωσε άμεσα εντολή διακομιδή στο Ιπποκράτειο. Και αυτό γιατί το παιδί έκανε και σπασμούς, ενώ σε συνεργασία με την αστυνομία στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση ώστε το αγοράκι να φτάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Τα περιπολικά που συμμετείχαν στην επιχείρηση φρόντισαν να ανοίξει εγκαίρως ο δρόμος, τόσο στην Περιφερειακή Οδό, όσο και στην οδό Κατσιμίδη και έφτασαν στο νοσοκομείο γρήγορα και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το 6χρονο αγοράκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Γ´ Παιδιατρική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Παππούς 6χρονου στο newsit.gr: Δυστυχώς το έχει ξαναπάθει

«Είναι γεγονός πως και οι αστυνομικοί και το ασθενοφόρο βοήθησαν πάρα πολύ για να ανοίξουν οι δρόμοι και όλα τα στενά και δεν σταμάτησαν πουθενά. Το παιδάκι μας ήταν σε δύσκολη κατάσταση αλλά δόξα το Θεό είναι καλά. Τώρα είναι στα χέρια των γιατρών. Δυστυχώς το έχει ξαναπάθει αυτό που έπαθε χθες αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό» λέει στο newsit.gr o παππούς του 6χρονου.

«Κόλλησε το φαγητό στο λαιμό του, όμως ήταν και κρυωμένο. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει αναπνοή. Οι γονείς του πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν. Βοήθησαν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και το βοήθησαν πολύ το παιδί μας. Τώρα το παιδί αναρρώνει, του έδωσαν φάρμακα καταστολής. Είχε και πυρετό, τώρα ευτυχώς έχει πέσει αλλά δεν έχει συνέλθει ακόμη. Όμως θα τα πάει πολύ καλά, λίγη υπομονή χρειάζεται. Θέλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε και τους αστυνομικούς, και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και τους γιατρούς που έσωσαν το αγοράκι μας» πρόσθεσε o παππούς του 6χρονου, μιλώντας στο newsit.gr. 

Οι γονείς του ήταν σε πανικό 

Ο Υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Νικόλαος Τσαγκάρης που συμμετείχε στην επιχείρηση που στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους περιέγραψε αναλυτικά όσα έγιναν. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες το απόγευμα γύρω στις 19:00 δεχτήκαμε μία κλήση για ένα ανήλικο που δεν αναπνέει. Οι γονείς του ήταν σε πανικό. Άμεσα μεταβήκαμε στην οικία του που ήταν και άλλοι συνάδελφοι. Επειδή οι γονείς ήταν σε δύσκολη κατάσταση, κάποιοι πήραν πρωτοβουλία και καθάρισαν την αναπνευστική του οδό και άρχισε να παίρνει οξυγόνο, ήρθε και ο σταθμός του ΕΚΑΒ και με την συνδρομή μας μπορέσαμε να ανοίξουμε».

Σε 6 λεπτά είχαν φτάσει στο Ιπποκράτειο

Και συνέχισε: «Όταν ο συνάδελφος μπόρεσε να βοηθήσει το παιδί, αυτό έβγαλε φαγητό από το στόμα και τη μύτη. Το ανήλικο μπήκε μέσα στον σταθμό του ΕΚΑΒ και κάναμε τη γέφυρα ζωής. Ανοίξαμε όλους τους δρόμους και σε 6 λεπτά από την οικία του παιδιού φτάσαμε στο Ιπποκράτειο. Κανονικά επειδή οι δρόμοι στην πόλη έχουν κίνηση, το παιδί θα έφτανε πολύ αργότερα. Κάποιοι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι, αλλά μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα παρακάμπτουμε όλοι. Απο την ενημέρωση που έχω πάει καλά η υγεία του παιδιού. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 4 περιπολικά και αρκετές ομάδες απο Ζ και ομάδες Δέλτα. Με τους γονείς δεν μίλησα γιατί, επειδή είμαι και εγώ γονιός και αυτά τα πράγματα σε στρεσάρουν και συγκινείσαι, συνέχισα τη βάρδια μου».

Ρεπρτάζ: Άγγελος Λαμπίδης
Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση