Δόμνα Μιχαηλίδου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 09:30 Δόμνα Μιχαηλίδου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται η νέα διοίκηση  της Κιβωτού του Κόσμου

Η ΜΚΟ «είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα».

Το μεσημέρι θα βγει η υπουργική απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. «Ξέρουμε τα ονόματα. Πρέπει να μπει μια διοίκηση που έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία, ξέρουμε ότι είναι διαφανής, αποτελεσματική»είπε η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι» είπε για το μέλλον των δομών και τον έλεγχο.

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες. «Δεν μπορώ να το γνωρίζω, θα ήθελα πολύ να το γνωρίζω. Οικονομικές ατασθαλίες και πάλι δεν γνωρίζω αν υπάρχουν. Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα» επισήμανε.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα άνοιξαν μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές. «Δεν ξέρω τι ακόμα υπάρχει, θα αρχίσουμε να ακούμε πράγματα και για άλλες δομές» είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί το 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση