Η ώρα των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη: Μέσα στην εβδομάδα οι απολογίες - Σε ποια άλλα πρόσωπα στρέφεται η έρευνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 23:38 Η ώρα των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη: Μέσα στην εβδομάδα οι απολογίες - Σε ποια άλλα πρόσωπα στρέφεται η έρευνα

Από το πρωί της Δευτέρας αρχίζουν τη δουλειά τους σε εντατικούς ρυθμούς οι Εφέτες ανακριτές που έχουν οριστεί για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη. Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει, αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι -εκτός του σταθμάρχη που είναι ήδη προφυλακισμένος – οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να έχουν βαρύτατες ευθύνες…

Ο ένας είναι ο επιθεωρητής, ο άνθρωπος που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στην συγκεκριμένη βάρδια. Μία βάρδια που κατέληξε σε τραγωδία…

Οι άλλοι δύο είναι οι συνάδελφοι του σταθμάρχη που έφυγαν και τον άφησαν μόνο του.

Ο ένας ρίχνει στον άλλον την ευθύνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, σταθμάρχης και συνάδελφοί, ρίχνουν ο ένας στον άλλον το «μπαλάκι» των ευθυνών. Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε ότι τον άφησαν μόνο του στη συγκεκριμένη βάρδια και οι συνάδελφοί του έφυγαν νωρίτερα. Ο απογευματινός συνάδελφός του, είπε στον προϊστάμενό του ότι έφυγε κανονικά. Όσο για τον επιθεωρητή, φέρεται να ρίχνει την ευθύνη στον απογευματινό σταθμάρχη που έφυγε αλλά και στον μηχανοδηγό που δεν επανέλαβε το τηλεγράφημα του σταθμάρχη.

Έρευνα και πιο «ψηλά»

Οι έρευνες για τις ευθύνες ωστόσο, δε φαίνεται να σταματούν στο επίπεδο των συγκεκριμένων εργαζόμενων. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Ιωάννα Μάνδρου στο ΣΚΑΪ η έρευνα αναμένεται να στραφεί και πιο «ψηλά». Για την ακρίβεια, έχει ήδη στραφεί ψηλότερα και συγκεκριμένα στους ανθρώπους που στα κεντρικά της Αθήνας, είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τις λίστες με τους σταθμάρχες. Είναι δηλαδή ένα δεύτερο «μάτι» για τις λίστες που συντάσσουν οι επιθεωρητές.

Η έρευνα επίσης, αναμένεται να στραφεί σε εκείνους που είχαν την ευθύνη για την εκπαίδευση του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος σε αμέτρητα ντοκουμέντα εμφανίζεται να είναι ακατάλληλος για τη θέση που είχε τοποθετηθεί.

Είναι ο άνθρωπος που για το δυστύχημα που στέρησε 57 ζωές, ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική και της Αστυνομία σύμφωνα με τα ντοκουμέντα και μάλιστα, επέμενε να δηλώνει ακόμη και τότε, άγνοια για το τι συνέβη!

Η συμπεριφορά του σταθμάρχη ήταν αφορμή για το δυστύχημα σύμφωνα με τον δικαστικό εμπειρογνώμονα Γ. Περιβολιώτη, που μίλησε στο δελτίο του Alpha. Αιτίες, είναι η μη ύπαρξη αυτόματων ασφαλιστικών δικλείδων που αν λειτουργούσαν, θα μπορούσαν να περιορίσουν τα θλιβερά αποτελέσματα της τραγωδίας.

Όλα αυτά θα ερευνηθούν, σε μία εβδομάδα εξελίξεων που ξεκινάει για την υπόθεση, με τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, να ζητούν απαντήσεις για τις 57 ζωές που χάθηκαν.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση