Υπόθεση Γεωργούλη: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 12:49 Υπόθεση Γεωργούλη: Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του

Την Τρίτη 23 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου(JURI) προκειμένου να αποφασίσει την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για βιασμό από συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μέχρι στιγμής αποστείλει 3 επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδέιξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση