Τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας: Συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 22:10 Τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας: Συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, πειρατεία και παραβίαση των νόμων περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ποινική δίωξη αναμένεται να προχωρήσει ως ποινικό αδίκημα.

Μια μαζική αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την καταπολέμηση ενός δικτύου που ασχολείται με την πειρατεία συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, αποκομίζοντας παράνομα έσοδα εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση αφορά πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Σπάρτη, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν πραγματοποιηθεί έφοδοι σε κατοικίες και επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε αυτή την παράνομη επιχείρηση.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές ανακάλυψαν 100.000 ευρώ προσεκτικά κρυμμένα σε ένα κρυφό διαμέρισμα μέσα σε ένα από τα σπίτια των υπόπτων. Επιπλέον, ανακάλυψαν μια λίστα που περιείχε τα στοιχεία 7.000 παράνομων συνδρομητών.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, πειρατεία και παραβίαση των νόμων περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ποινική δίωξη αναμένεται να προχωρήσει ως ποινικό αδίκημα.

Η κλίμακα αυτής της επιχείρησης αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα του ζητήματος της τηλεοπτικής πειρατείας, η οποία μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες για τους νόμιμους παρόχους και δημιουργούς περιεχομένου.

πηγή: gazzetta.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση