Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην εκδήλωση μνήμης του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα – Τιμήθηκαν Μαριάννα Λάτση κι Ελευθερία Ντεκώ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 20:54 Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην εκδήλωση μνήμης του εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα – Τιμήθηκαν Μαριάννα Λάτση κι Ελευθερία Ντεκώ

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, στο μοναδικά φωταγωγημένο Ζάππειο Μέγαρο, όπου με την ευκαιρία εορτασμού της ημέρας μνήμης Εθνικών Ευεργετών τιμήθηκαν δύο ξεχωριστές Ελληνίδες, παρέστη χθες (30.9.2023) βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στο Ζάππειο, η Κατερίνα Σακελλοροπούλου απένειμε το το Χρυσό Μετάλλιο του Ευαγγέλη Ζάππα στη Μαριάννα Λάτση, για τη φιλανθρωπική της δράση.

Την ιδιαίτερη συνεισφορά της κ. Λάτση στο χώρο της υγείας εξήρε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, Χριστίνα Βαγενά.

Παράλληλα τιμητική διάκριση απονεμήθηκε, από την κ. Βαγενά, στην διεθνούς φήμης σχεδιάστρια φωτισμών Ελευθερία Ντεκώ, για την προσφορά εκ μέρους της, της μελέτης του έργου της φωταγώγησης του Ζαππείου και των αγαλμάτων του κήπου του ιστορικού μνημείου.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα «καλλιτέχνης», μεταξύ άλλων έχει φωταγωγήσει την Ακρόπολη, το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και πλειάδα σημαντικών μνημείων και κτιρίων.

Στην εκδήλωση παρέστη από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε για την σημασία που έχει η κοινωνική προσφορά στις μέρες μας.

Το παρόν στην εκδήλωσε έδωσε πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι η 30η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2007 ως Ημέρα Μνήμης για τους Εθνικούς Ευεργέτες.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση