Πολυτεχνείο 2023: Ξεκίνησε η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία – Έκλεισαν Πατησίων και σταθμοί του μετρό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 15:47 Πολυτεχνείο 2023: Ξεκίνησε η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία – Έκλεισαν Πατησίων και σταθμοί του μετρό (φωτο intime)

Απλησίαστο είναι πλέον το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία για τα 50 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου με κατεύθυνση προς την  Αμερικανική Πρεσβεία. Παράλληλα έχει κλείσει η οδός Πατησίων και οι γύρω δρόμοι, ενώ στις 14:00 έκλεισαν και κάποιοι σταθμοί του Μετρό.

Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχουν χιλιάδες κόσμου. Η πορεία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Οσο περνάει η ώρα ο κόσμος αυξάνεται, ενώ υπάρχουν και κάποιες προσυγκεντρώσεις οι οποίες θα ενσωματωθούν στην πορεία.  Στη φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατέβει με παλαιστινιακές σημαίες και μαντήλες εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Έξι προσαγωγές από την αστυνομία

Στο μεταξύ σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Επίσης, λόγω της πορείας για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Αυξημένα μέτρα 

Ήδη βρίσκονται επί ποδός στην Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου, περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone. Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την αμερικανική πρεσβεία ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» στην Αθήνα λόγω του πολέμου στην Γάζα. 

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν λόγω των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό, ενώ στο «παζλ» έρχεται να προστεθεί και η ένταση που υπάρχει λόγω του θανάτου το περασμένο Σάββατο (11/11) του 17χρονου στη Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση