Και νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα – Το 46% των ψηφοφόρων του κρίνει αρνητικά τον Στέφανο Κασσελάκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 21:27 Και νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα – Το 46% των ψηφοφόρων του κρίνει αρνητικά τον Στέφανο Κασσελάκη

Η ΝΔ έχει 39%, το ΠΑΣΟΚ 14,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, το ΚΚΕ 9.6%, η Ελληνική Λύση 5,6%, οι Σπαρτιάτες 3,4% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%

Ακόμα μια δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ και με αρκετά χαμηλό ποσοστό.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39% ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%, το ΚΚΕ με 9.6%, η Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες με 3,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, ενώ και το ΜέΡΑ25 λαμβάνει ποσοστό 3,2%

Πώς κρίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της δημοσκόπησης είναι η επιβεβαίωση της αρνητικής προαίρεσης με την οποία εξακολουθεί να υποδέχεται η κοινή γνώμη τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλέον χαρακτηριστικό όμως είναι πως μεταξύ και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διχάζονται, η πλειοψηφία με ποσοστό 46% τον αξιολογεί αρνητικά έναντι ποσοστού 43% που αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στα πρώτα βήματα του νέου αρχηγού.

Εξίσου αρνητικές είναι για τον Στέφανο Κασσελάκη και οι απαντήσεις που έδωσαν ο ισυμμεςτέχοντες στην έρευνα σε ερώτηση για την εκπλήρωση των προσδοκιών που δημιουργ΄θηκαν με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο στους τρεις από το σύνολο του πληθυσμού ή ποσοστό 66,7% απάντησαν ότι ο νέος αρχηγός τα πηγαίνει μάλλον χειρότερα του αναμενόμενου ενώ και μεταξύ των ψηοφοφόρων του συριζα υπερέχουν με ποσοστό 46,4% έναντι 36.6% όσοι κρίνουν ότι τα πήγε μάλλον χειρότερα από ότι περίμεναν.

Με βάση την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων θετικές προσδοκίες για τον νέο αρχηγό έχει το 26,6% όσων δηλώνουν κεντροαριστεροί, το 24% των αριστερών το 16,4% των κεντρώων, το 14,8% των δεξιών και το 14,4% όσων δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη ιδελολογική ταύτιση και το 6,8% των κεντροδεξιών.

Πηγή: Newsbeast

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση