Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής - «Μας χαμογέλασε η τύχη»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 10:10 Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής - «Μας χαμογέλασε η τύχη»

Ταξίδεψαν και ζουν 5.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να πιάσουν δουλειά σε κτηνοτροφική μονάδα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής

Από την 1η Νοεμβρίου ο 28χρονος Ινδός, Shiv Kumar, ζει 5.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του κοντά στο Νέο Δελχί. Για να φτάσει στην Ελλάδα και να πιάσει δουλειά σε κτηνοτροφική μονάδα της Γαλάτιστας Χαλικιδικής, επελέγη ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους υποψήφιους για τη θέση, με την μέθοδο της...φωτογραφίας. Είχε να αντιπαλέψει, συνάμα, και τον φόβο για το άγνωστο και τη νοσταλγία για την σύζυγο γυναίκα και τον μόλις δέκα μηνών γιο τους.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του από την εργασία στα χωράφια στην πατρίδα του, ο 28χρονος Ινδός είχε κάνει πρώτα μια στάση στο σπίτι του 22χρονου συμπατριώτη φίλου του, Shorab για να τον ενημερώσει σχετικά. «Πάμε στην Ελλάδα» του είπε, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ταυτόχρονα έψαχνε μέσα του να βρει τις λέξεις που θα χρησιμοποιούσε για να πει τα νέα στην γυναίκα του.

«Ο φίλος μου πέταξε από τη χαρά του με τα νέα», θυμάται ο 28χρονος, εξηγώντας ότι ο εργάτης που έχει δηλώσει στην εταιρεία εύρεσης εργασίας ότι επιθυμεί την μετάκληση, έχει το δικαίωμα να ζητήσει να φύγει για δουλειά τόσο μακριά από την πατρίδα του και με κάποιον φίλο, συγγενή ή γνωστό του. «Ευτυχώς το νέο αφεντικό ήθελε περισσότερα άτομα του ενός και έτσι βολευτηκε και ο Shorab», σημειώνει ο Shiv Kumar χαμογελώντας.

 
indoi

Στο κατώφλι της πόρτας του σπιτιού του κοντοστάθηκε ψάχνοντας ακόμη να βρει τα λόγια που θα χρησιμοποιούσε στην γυναίκα του αλλά εκείνη τον πρόλαβε, καθώς το νέο είχε κυκλοφορήσει, και τον συνεχάρη για τη νέα του δουλειά στην μακρινή Ελλάδα. Ακολούθησαν πολλές συζητήσεις όπως λέει, αφού έπρεπε να τακτοποιηθούν σειρά απο ζητήματα και το πιο σημαντικό από όλα, να βρεθούν τα χρήματα που θα του εξασφάλιζαν την έλευσή του στην Ελλάδα.

«Το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, περισσότερες 44.000 ρουπίες (πάνω από 500 ευρώ), δεν καλύπτεται από καμία υπηρεσία, ούτε από το νέο αφεντικό», σημειώνει και προσθέτει ότι η εξασφάλισή του αποτέλεσε οικογενειακή υπόθεση, αφού τελικά όλοι συνείσφεραν τον οβολό τους. «Μέχρι και ο ανιψιός μου άνοιξε τον κουμπαρά του και μου έδωσε το ένα ευρώ (90 ρουπίες περίπου) που είχε μαζέψει», αναφέρει ο 28χρονος Ινδός, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την τύχη που του έμελλε.

Αντίστοιχη ήταν και η κατάσταση που βίωνε ο 22χρονος Shorab, αν και όπως λέει χαρακτηριστικά, πέραν της αγωνίας του να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εξασφάλιση του αεροπορικού εισιτηρίου, ο ίδιος δεν χρειάστηκε να πιεστεί συναισθηματικά, αφού όπως αναφέρει, δεν είναι «ούτε παντρεμένος και ούτε καν λογοδοσμένος». «Ήμουν απλώς χαρούμενος με το γεγονός ότι μου χαμογέλασε η τύχη» πρόσθεσε.

 
indoi1

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση