Δεν αποσύρεται η τροπολογία για τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 21:24 Δεν αποσύρεται η τροπολογία για τους μετανάστες

Τι απαντούν Καιρίδης και Γεωργιάδης στην ενόχληση Σαμαρά.

Λανθασμένη χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την τροπολογία για τους μετανάστες που κατέθεσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης, με τον πρώην πρωθυπουργό να καλεί την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Η τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής για να εργαστούν, σε μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι όμως ζουν και αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί στην Ελλάδα επί τρία χρόνια.

"Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι με την τροπολογία αυτή η χώρα μετατρέπεται σε "φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών".

"Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα" κατέληγε στη δήλωσή του

.

Καιρίδης: H τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί

Η πρώτη απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό ήρθε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι η τροπολογία δεν αποτελεί νομιμοποίηση των μεταναστών, δεν προσελκύει νέες ροές καθώς και ότι το πλαίσιο αυστηροποιείται καθώς "αν πάψει η απασχόληση τότε η άδεια ανακαλείται".

Ερωτώμενος για την έντονη αντίδραση Σαμαρά, ο κ. Καιρίδης απάντησε: "Κοιτάξτε, όποιος θεωρεί ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα, νομίζω ότι βαυκαλίζεται και δεν βλέπει την πραγματικότητα. Αφορά αυτούς που ήδη διαμένουν εδώ και όχι αυτούς που είναι να έρθουν. Μη γελιόμαστε".

"Η τροπολογία θα περάσει απόλυτα με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός ότι θα την ψηφίσουν και τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρώ ότι είναι κάτι θετικό. Προφανώς το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο προσελκύει κραυγές και λαϊκισμούς. Θα δοθούν οι απαντήσεις και στη Βουλή. Στον προϋπολογισμό στις 10 το πρωί και στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου. H τροπολογία δεν πρόκειται να αποσυρθεί", πρόσθεσε.

Γεωργιάδης: Με προβληματίζει η δήλωση Σαμαρά

Στην τροπολογία και τις αντιρρήσεις Σαμαρά αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής.

"Ασφαλώς και με προβληματίζει η δήλωση του σεβαστού σε εμένα Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και την άποψή του, όπως κι εμείς είναι λογικό να νομοθετούμε γι' αυτό που πιστεύουμε ότι είναι προς το καλό του ελληνικού λαού", είπε ο κ. Γεωργιάδης και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να συζητήσουν για τη ρύθμιση.

Ως προς την βασική διάταξη που προκάλεσε και τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι "δεν αλλάζει τα κριτήρια για την αυτόματη άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Τα επτά χρόνια παραμένουν. Η διάταξη αυτή δεν αλλάζει το όριο από τα 3 στα 7 χρόνια. Δίνει μια άπαξ ευκαιρία, σε όσους έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και διατηρούν εργασία στη χώρα, όσοι διατηρούν εργασία στη χώρα, να το κάνουν νόμιμα και να πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές και φόρους".

Είπε τέλος, ότι η κυβέρνηση δεν προσδοκά με τη διάταξη αυτή να λύσει το πρόβλημα των εργατικών χειρών στη χώρα, παρά μόνο κατά ένα μικρό κομμάτι. Προσδοκά με τη διάταξη αυτή, να χτυπήσει σε ένα κάποιο βαθμό τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που στον τομέα των ανθρώπων που κατοικούν παρανόμως στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλη και πρέπει αυτό το πρόβλημα να θεραπευτεί.

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση