Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο καβγάς που προηγήθηκε του τριπλού φονικού – «Ο 76χρονος ήταν αγαπητός στην οικογένεια»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 09:34 Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο καβγάς που προηγήθηκε του τριπλού φονικού – «Ο 76χρονος ήταν αγαπητός στην οικογένεια» (φωτο intime)

Σε σοκ βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας, European Navigation στη Γλυφάδα, που το πρωί της Δευτέρας έγιναν μάρτυρες του μακελειού. Ο άλλοτε έμπιστος άνθρωπος της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση έγινε ο δήμιος τριών υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου: της ιδιοκτήτριας Μαρίας Καρνέση, του διευθύνοντος συμβούλου και γαμπρού της, Αντώνη Βλασσάκη και του πρώην καπετάνιου και εργαζόμενου στο λογιστήριο Η.Κ.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά. Ο 76χρονος Άρης, ο οποίος μάλιστα είχε βαπτιστεί χριστιανός από την μητέρα της Μαρίας και επί 36 χρόνια εργαζόταν για την οικογένεια Καρνέση, πήγε στην εταιρεία στην οδό Αρτεμισίου και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα, αποφασισμένος για όλα. Αρχικά, όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, πήγε να ζητήσει μια «δεύτερη ευκαιρία» καθώς πριν από έναν μήνα είχε απολυθεί, ενώ τού είχαν ζητήσει να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί για να μένει στην Γλυφάδα.

Κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση και ζήτησε έστω να μην τον διώξουν από το σπίτι. Η ιδιοκτήτρια της European Navigation φέρεται να αρνήθηκε και τότε ξέσπασε ένας έντονος καβγάς μεταξύ τους, όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες.

Ο Άρης βγήκε από το γραφείο σε έξαλλη κατάσταση και πήγε σε έναν διπλανό χώρο όπου είχε αφήσει ένα σακίδιο, όπου μέσα είχε καραμπίνα και περίστροφο. Με το όπλο κατευθύνθηκε ξανά στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, η οποία στο μεταξύ είχε κλειδώσει την πόρτα, την έσπασε και την πυροβόλησε αρχικά στο μπράτσο. Εκείνη τραυματισμένη έτρεξε έξω αναζητώντας βοήθεια στο γραφείο του γαμπρού της και τότε ο 76χρονος την εκτέλεσε πυροβολώντας την στο κεφάλι, όπως και τον γαμπρό της.

Ο πρώην καπετάνιος ακούγοντας τα ουρλιαχτά, προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη, όμως, δεν γλίτωσε από τα πυρά ούτε ο ίδιος.

Ο 76χρονος σε κατάσταση αμόκ φώναζε: «Ήρθα για τα αφεντικά, ήρθα για να τους καθαρίσω όλους» λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Ο δράστης του μακελειού ανέβηκε ανεβαίνει και στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδελφή της ιδιοκτήτριας, Δέσποινα ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ, ο 76χρονος κατεβαίνει στο υπόγειο, βάζει το περίστροφο στο αμάξι του και μπαίνει στην αποθήκη όπου αυτοκτονεί με καραμπίνα.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, συμπτωματικά έλειπε από το γραφείο της. Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, χτύπησε στοχευμένα»

Εργαζόμενη στην επιχείρηση μίλησε στους δημοσιογράφους και περιέγραψε το πώς ο πρώην εργαζόμενος, αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε στο κτίριο το πρωί της Δευτέρας (12/2) κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ, ανέβηκε τις σκάλες και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο δράστης «προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» γιατί, όπως είπε, χτύπησε στοχευμένα. «Όπως ήμασταν στα γραφεία μας, δουλεύαμε κανονικά όπως κάθε μέρα, ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι είναι», είπε αρχικά η μάρτυρας, η οποία εργάζεται στον 1ο όροφο της επιχείρησης.

«Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος είναι στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς» τόνισε η εργαζόμενη και εξήγησε πως οι τραυματίες είναι τρεις, «δύο τα αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει, να του μιλήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε και αυτόν».

Όπως περιέγραψε, ο δράστης «μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver, απ’ ότι μου είπαν. Τον είδα πολύ λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν. Δεν έκανα τίποτα, ήμουν στο όροφο, κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω, δεν είδα κάτι άλλο».

«Τον είδα λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω πάνω. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ, δεν μπήκε από την είσοδο, έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. Το είχε προφανώς μέσα στο σακ βουαγιάζ», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν αγαπητός στην οικογένεια Καρνέση»

Ως φιλότιμο και δοτικό περιέγραψε στο MEGA τον 76χρονο δράστη του μακελειού ο Νίκος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Τον γνώριζα εδώ και 35 χρόνια, όταν ήρθε στους Πεταλιούς με την οικογένεια Καρνέση. Ήταν καλός, φιλότιμος, ότι και να του ζήταγες δεν σου έλεγε όχι. Ήταν ομιλητικός και δοτικός. Η οικογένεια Καρνέση τον αγαπούσε πολύ» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν ο επιστάτης στο νησί, όπου είχαν τη βίλα. Κάνανε μαζί μπάνιο, το μεσημέρι έτρωγαν μαζί. Ήταν στην οικογένεια. Ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ήρεμος, ήσυχος, φιλότιμος. Δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να πούμε ότι θα έκανε έγκλημα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση