Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του 36χρονου καθοδηγητή της οργάνωσης – Ετοίμαζε τη νέα γενιά αντάρτικου πόλης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 11:22 Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του 36χρονου καθοδηγητή της οργάνωσης – Ετοίμαζε τη νέα γενιά αντάρτικου πόλης

Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής αυτή η χρονική περίοδος ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της νέας γενιάς του λεγόμενου σύγχρονου αντάρτικου πόλης. 

Με 3 νέες οργανώσεις να υπογράφουν περισσότερα από 5 χτυπήματα γνώριζαν πως αν δεν βάλουν άμεσα τέλος στη δράση τους τότε η κατάσταση κινδύνευε να ξεφύγει για το λεγόμενο αντάρτικο πόλης και πλησίαζε η ώρα για ένα αιματηρό επεισόδιο. Η αποστολή του φακέλου – βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ήταν το κομβικό σημείο για να “ξεκλειδώσει” η κατάσταση και να φτάσουν στις χθεσινές (27.02.2024) 10 συλλήψεις.

Κομβικό πρόσωπο που μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ήταν ο 36χρονος που βρίσκονταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Ένας αναρχικός με ιδιαίτερα βαρύ παρελθόν που ήθελε να συγκροτήσει τη δική του ομάδα και να ανέβει στην ιεραρχία της νέας γενιάς αντιεξουσιαστών.

Ο αριστερόχειρας ληστής με το τατουάζ στο πόδι το διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβριος του 2021 είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με το συνεργό του και μια μυστηριώδη γυναίκα είχε διαπράξει 4 κινηματογραφικές ληστείες τραπεζών σε Μεταμόρφωση, Πετράλωνα, Νέα Ιωνία και στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.

Το απίστευτο ήταν πως τις ληστείες τις έκανε ενώ είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές όπου κρατούνταν για επιθέσεις σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης.

Τελικά συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, αφού είχε παραβιάσει τακτική πενθήμερη άδεια στις 2 Αυγούστου, καθώς εξέτιε πολυετή ποινής φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, ερευνώντας την υπόθεση του εκρηκτικού φακέλου της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν πως η πρόεδρος Εφετών είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με υποθέσεις του 36χρονου και μάλιστα είχε απορρίψει αίτημα για συγχώνευση ποινής που κατέθεσε ο αναρχικός μέσα από τις φυλακές Δομοκού. Έτσι μπήκε στο κάδρο των ερευνών.

Διαπιστώθηκε πως είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τρία ακόμη άτομα που ήταν μαζί στο Δομοκό. Το ένα ήταν ο άνθρωπος που μοιράζονταν το ίδιο κελί και οι άλλοι δυο συγκάτοικοι σε διπλανό κελί. Γνωρίζοντας το πόσο σκληρός αναρχικός και επικίνδυνος είναι άρχισαν να παρακολουθούν τις ενέργειες τους μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Διαπιστώθηκε πως ήταν σε συνεχή επαφή με 4 ακόμη άτομα – που οι Αντιτρομοκρατική τα κατηγορεί πως είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης με τα πολλά ονόματα – ενώ οι ίδιοι είχαν σχέσεις με τους δυο στρατιωτικούς.

Από αυτούς εκτιμάται ότι προμηθεύτηκαν τα εκρηκτικά. Όμως ίχνη dna που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του φακέλου “έδωσαν” τους κατασκευαστές και έτσι ξεκίνησε το “ξεδόντιασμα” της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

  1. αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  2. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  3. έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  4. ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  5. ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πολεμικό τυφέκιο,
• 3 πιστόλια,
• περίστροφο,
• καραμπίνα,
• εξαρτήματα όπλων,
• ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
• φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
• κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και usb,
• μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
• 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα
• χειρόγραφες σημειώσεις.

Το επόμενο στάδιο ερευνών το αναλαμβάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ καθώς τόσο τα κινητά τηλέφωνα, όσο και οι υπολογιστές – και φυσικά τα usb – αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στις αρχές προκειμένου να εξιχνιαστούν και οι υπόλοιπες τρομοκρατικές υποθέσεις των τελευταίων μηνών και να κατηγορηθούν και άλλα πρόσωπα.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση