Ο Μητσοτάκης βάζει μπροστά τις μηχανές ενόψει των ευρωεκλογών με… μηδενισμένο κοντέρ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 09:19 Ο Μητσοτάκης βάζει μπροστά τις μηχανές ενόψει των ευρωεκλογών με… μηδενισμένο κοντέρ

Στην εκλογική μάχη «χωρίς αλαζονείες» το μήνυμα Μητσοτάκη που μιλά σήμερα στον Ασπρόπυργο

Την πρώτη μέρα του Μαρτίου, από ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο, την εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ και απευθυνόμενος σε διάφορες γενιές κομματικών στελεχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ουσιαστικά μπροστά τις κομματικές μηχανές για τη μακρά προεκλογική περίοδο που θα καταλήξει στην ευρωκάλπη του Ιουνίου. «Από σήμερα μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή», υπογράμμισε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συναντήσει τον επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κάνει καμπάνια και ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα είναι στην εμπροσθοφυλακή του «γαλάζιου» προεκλογικού αγώνα. Άλλωστε ο ίδιος επισημαίνει αρκετές φορές και σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του ότι οι ευρωεκλογές για τη ΝΔ είναι μια εθνική κάλπη με τη δική τους σημασία, ενώ το αποτέλεσμα τους μπορεί να αφορά μεν την Ευρώπη, αλλά θα έχει αντανάκλαση και στην Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα και με επίγνωση των γεγονότων ότι αφενός η κοινωνία βγαίνει από ένα εκλογικό μπαράζ το 2023 και αφετέρου ότι οι ευρωεκλογές έχουν παραδοσιακά έναν πιο «χαλαρό» χαρακτήρα, ο κ. Μητσοτάκης θέλει ο κομματικός οργανισμός της ΝΔ να δώσει την εκλογική μάχη χωρίς αλαζονεία και βεβαιότητες. «Ξεχάστε λοιπόν το 41% της εμπιστοσύνης και της ευθύνης, το κοντέρ μηδενίζει ξανά. Και αυτές οι κάλπες του Ιουνίου θα είναι άδειες, αλλά θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια. Και έτσι θα γίνει, επικυρώνοντας ότι μία είναι η παράταξη που ξέρει και μπορεί να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, με πολιτική σταθερότητα μέσα στα όριά της και με ασφάλεια έξω από αυτά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος θα αφιερώνει αρκετές μέρες σε εξορμήσεις εντός και εκτός Αττικής, όπως και σήμερα το πρωί που θα βρεθεί στον Ασπρόπυργο και θα μιλήσει σε στελέχη και φίλους της ΝΔ. Παράλληλα, σε δέκα μέρες από τώρα, στις 11 Μαρτίου, αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλία, όπου και θα συναντηθεί με παραγωγούς και λοιπούς παράγοντες της πληγείσας περιοχής, ενώ αμέσως μετά θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της ΝΔ, λίγες εβδομάδες πριν το συνέδριο που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 5 Απριλίου και θα αποτελέσει αφενός το επίσημο σημείο αφετηρίας για τις ευρωεκλογές, αφετέρου σημείο συνάντησης για τα 50στά γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος.

Αντεπίθεση για τα Τέμπη

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, έχει αποφασίσει να μην αφήνει να πέφτουν κάτω και οι βολές που εκτοξεύονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό στα Τέμπη. Ο εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου για τα περί «μπαλώματος» του σημείου της τραγωδίας είναι έκδηλος, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο να διαμηνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτική εντολή για «μπάζωμα» και όσες ενέργειες έγιναν από την πρώτη στιγμή ήταν με βάση τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα της Πυροσβεστικής.

«Είναι πραγματικά ντροπή και κατάντια ορισμένοι υποκριτές της πολιτικής να επιθυμούν να μονοπωλούν αυτή τη συλλογική θλίψη όλης της πατρίδας. Όλοι πονάμε το ίδιο για την τραγωδία των Τεμπών και πρώτα απ’ όλα οι νέες και οι νέοι μας», είπε σε υψηλούς τόνους από το βήμα της ΔΑΠ ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε τα κομματικά στελέχη για μια νέα εκστρατεία λάσπης που επίκειται ενόψει ευρωεκλογών.

Το φοιτητικό επίδομα και τα πανεπιστήμια

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, επεφύλαξε χθες για το ακροατήριο μια νέα εξαγγελία, την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500, ενώ από τη ΔΕΘ και μετά έχει διαμορφωθεί στα 2.000 για φοιτητές που συγκατοικούν. Προφανώς, πάντως, το υψηλό κόστος της στέγης αποτελεί ένα καταγεγραμμένο πρόβλημα, ειδικά για τους νεότερους που δεν μπορούν εύκολα να βρουν σπίτι, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να δοθούν επιπρόσθετα κίνητρα.

Παράλληλα και ενόψει της μάχης για τα πανεπιστήμια στη Βουλή που θα κορυφωθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας με την ψήφιση του νομοσχεδίου Πιερρακάκη, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Κασσελάκης λέει «όχι», αλλά, προσέξτε, ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου τώρα εσείς αυτή την αντίφαση. Αν δηλαδή, προσέξτε, το πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε ο κ. Κασσελάκης θέλει να έρθει και να ιδρύσει παράρτημα εδώ στην Ελλάδα, τι θα πει ο κ. Κασσελάκης;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.«Για τον κ. Ανδρουλάκη δεν μπορώ να πω πολλά. Θα πω μόνο ότι μου κάνει πολλή εντύπωση πώς κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση, μπερδεύοντας ακόμα και τους ίδιους τους συνεργάτες του. Την ώρα που, προσέξτε, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της συνταγματικότητας αλλά και της αναγκαιότητας της ρύθμισης», είπε για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, αναφερόμενος στη γνωμοδότηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που «κραδαίνει» ο κ. Πιερρακάκης και στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση