Τα μαζεύει τώρα ο Κ. Αρβανίτης: Το κομμάτι που έγραψα στο ψήφισμα δεν αφορά περικοπή κονδυλίων για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 21:22 Τα μαζεύει τώρα ο Κ. Αρβανίτης: Το κομμάτι που έγραψα στο ψήφισμα δεν αφορά περικοπή κονδυλίων για την Ελλάδα

Σε αλλαγή στάσης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι συνέβαλε στη συγγραφή άρθρου σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει περικοπή κονδυλίων για την Ελλάδα, εφόσον δεν συμμορφωθεί.

Αρχικά, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Αρβανίτης είχε δηλώσει ευθέως ότι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι συνέγραψε το άρθρο που προβλέπει αναστολή κονδυλίων, αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί, μιλώντας στο Open.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του, λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι "οι ευρωβουλευτές", "ο ευρωβουλευτής", εγώ το έγραψα», ανέφερε.

«Στο άρθρο 27, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ» είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια», με τον Θάνο Πλεύρη που βρισκόταν στο στούντιο να μιλάει για «αποκάλυψη».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μαρινάκης: Κυνική παραδοχή Αρβανίτη

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κώστα Αρβανίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για «κυνική παραδοχή» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Aνακοίνωση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε λίγο αργότερα η ΝΔ, τονίζοντας: «Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά ''συνέβαλε ουσιαστικά'' στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε: «Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

«Το δόγμα "γαία πυρί μιχθήτω" βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αρβανίτης, σε νεότερη ανάρτησή του, κάνει λόγο για «ένοχους, ψεύτες και αδιάβαστους» και υποστηρίζει ότι οι ευρωβουλευτές συμβάλλουν στη διαμόρφωση των κειμένων. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι δική του συνεισφορά «αφορά στο #άρθρο27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση, την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί».

Η ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη:

Προπετής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων, οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου.

 

Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες.

 

Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για να καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών.

Να του θυμίσουμε λοιπόν, ότι η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί.

 

Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου.

 

ΥΓ: Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;

ΥΓ2: Εδώ ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!​

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση