Πυροσβεστική: Απεγκλώβισε τραυματισμένο Γερμανό τουρίστα από χαράδρα στον Όλυμπο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 11:14 Πυροσβεστική: Απεγκλώβισε τραυματισμένο Γερμανό τουρίστα από χαράδρα στον Όλυμπο

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα απο την Πυροσβεστική επιχείρηση διάσωσης ενός γερμανού ορειβάτη στο Όλυμπο, που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια πεζοπορίας.

Ειδικότερα, συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στην Πυροσβεστική μετά από ειδοποίηση για ένα τραυματισμένο ορειβάτη σε δυσπρόσιτη χαράδρα κοντά στο καταφύγιο «Αγαπητός».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γερμανού τουρίστα από χαράδρα στον Ολυμπο

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 22 πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιτόχωρου και Κατερίνης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) καθώς και των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε το ακριβές σημείο του τραυματισμένου ορειβάτη και στη συνέχεια οι πυροσβέστες αφού τον απεγκλώβισαν, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο σε ελικοδρόμιο πλησίον του καταφυγίου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ». Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση