Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωεκλογές: Με πάνω από 60.000 συμμετοχές έκλεισαν οι κάλπες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 22:12 Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωεκλογές: Με πάνω από 60.000 συμμετοχές έκλεισαν οι κάλπες

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κάλπες για τις προκριματικές άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και συμμετείχαν πάνω από 60.000 άτομα από όλη την χώρα.

Στόχος να επιλεγούν οι 35 υποψήφιοι που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία γίνεται και δια ζώσης σε εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί και ηλεκτρονικά.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα μέλη ενός κόμματος αποφασίζουν με την ψήφο τους ποιοι θα βρεθούν στην ευρωλίστα του κόμματος.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν -πέραν της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών- οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει πέντε άτομα της επιλογής του.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση