Ανάπτυξη 2% και πληθωρισμό 2,7% προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα φέτος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 17:01 Ανάπτυξη 2% και πληθωρισμό 2,7% προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα φέτος

Ανάπτυξη 2% για φέτος (έναντι 2,3% που προβλέπει το ΥΠΟΙΚ) και 1,9% για το 2025 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση του σε σχέση με τις προοπτικές των οικονομικών κρατών μελών του.

Επίσης το ΔΝΤ προβλέπει πληθωρισμό 2,7% φέτος και στο 2,1% το 2025. Στο μέτωπο της ανεργίας, το ΔΝΤ προβλέπει μείωση στο 9,7% για φέτος και στο 8,7% το 2025.

Στο 6,5% του ΑΕΠ αναμένει το ΔΝΤ να φτάσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και στο 5,3% το 2025. Η έκθεση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη δημοσιεύτηκε σήμερα (16.4.2024).

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Παρά την δυσμενή διεθνή συγκυρία, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η Ελλάδα θα αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη

Παρά την δυσμενή διεθνή συγκυρία, το ΔΝΤ προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη, η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται ενώ ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στον στόχο του 2%, σημειώνουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Πιο συγκεκριμένα, και σε σχέση με τις προβλέψεις Οκτωβρίου 2023, αμετάβλητη παραμένει η πρόβλεψη του ΔΝΤ για ανάπτυξη 2% το 2024 στην Ελλάδα (έκτη υψηλότερη στην ευρωζώνη), παρά την σημαντική προς τα κάτω αναθεώρηση για το σύνολο της ευρωζώνης (0,8%, έναντι 1,2% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο).

 


Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση