Αφρικανική σκόνη: Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο θύμισε Dune

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 09:34 Αφρικανική σκόνη: Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο θύμισε Dune (φωτο: facebook)

Μοναδικές εικόνες από την διάσημη παραλία της Ελαφονήσου.

Η αφρικανική σκόνη που έχει «εγκατασταθεί» τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας δημιούργησε ένα εντυπωσιακό όσο και επικίνδυνο για την υγεία σκηνικό.

Εικόνες από πολλές περιοχές της χώρας δείχνουν τον ουρανό να έχει «βαφτεί» σε μια απόκοσμη σκούρα πορτοκαλί απόχρωση, καθώς καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις σωματίδιων. Στην Ελαφόνησο το τοπίο χθες Τρίτη έμοιαζε με ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπως το Dune. Στην διάσημη παραλία του Σίμου, στη νότια πλευρά του νησιού, ο ουρανός έγινε «πορτοκαλί» και σε συνδυασμό με το βότσαλο στην παραλία συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό.

Δείτε το βίντεο του weather News Greece:

Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και σήμερα Τετάρτη, ενώ αναμένονται και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα. Η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον ως το μεσημέρι της Τετάρτης. Το κύμα αφρικανικής σκόνης «Minerva red», όπως ονομάζεται το φαινόμενο στη συνέχεια θα αρχίσει να υποχωρεί. Την Τετάρτη η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Στους προγνωστικούς χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθούν παρουσιάζονται:

  • Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.
  • Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση