Μητσοτάκης: Τέλος οι εγκληματικές οργανώσεις στα γήπεδα – Θα το φτάσουμε εκεί που πρέπει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 15:49 Μητσοτάκης: Τέλος οι εγκληματικές οργανώσεις στα γήπεδα – Θα το φτάσουμε εκεί που πρέπει (φωτο: sport24)

«Τελειώνουμε πια με αυτές τις πρακτικές και δεν θα κάνουμε πίσω».

«Χαίρομαι που σας κάνω ποδαρικό και θα είμαι γουρλής. Δεν ξέρω είπε πως ξεκίνησε η φιλολογία περί γκαντεμιάς. Από τον πατέρα μου είχε ξεκινήσει και κάποια στιγμή συμπαρέσυρε κι εμένα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τη φήμη που τον ακολουθεί, μιλώντας στο Sport24.gr.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια εξαιρετική χρονιά για τον επαγγελματικό αθλητισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουμε δυο ελληνικές ομάδες στον τελικό του Final 4. Ειδικά για το πρωτάθλημα της Superleague ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ήταν εξαιρετικό και ανταγωνιστικό. «Ο πρωταθλητής άλλαξε τρεις φορές σε ένα ημίχρονο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε με άλλες συνθήκες από αυτές που ξεκίνησε. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και η εικόνα που αποκόμισα ως πρωθυπουργός και φίλαθλος ήταν εικόνα που έμοιαζε περισσότερο με ευρωπαϊκά γήπεδα».

Τόνισε ακόμα ότι είμαστε μια χώρα που δεν αθλούμαστε όσο θα έπρεπε και έχουμε μεγάλα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Για την βια στα γήπεδα είπε ότι «Έχουμε όλοι τραυματιστεί πολλαπλά από εικόνες του παρελθόντος με εικόνες πολύ σκληρής βίας. Το είδαμε με την δολοφονία Λυγγερίδη και φιλάθλων τα τελευταία χρόνια».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έδειξε απόλυτη αποφασιστικότητα να βάλει τάξη με όλα τα μέσα στην διάθεσή της. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι φίλαθλοι θέλουν να δουν την ομάδα τους και αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε», είπε.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί και την αυστηρότητά τους και είπε: «Είχαμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και καλές διαιτησίες. Το VAR έχει αλλάξει πολλά. Δεν είναι λύση να φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές πρέπει να οικοδομήσουμε στην δημιουργία Ελλήνων διαιτητών. Ωστόσο, ως λύση οι διαιτητές από το εξωτερικό έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της αντικειμενικής διαιτησίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες συλλήψεις με αφορμή την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη λέγοντας: «Δεν γίνεται να υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στα γήπεδα. Η ΕΛΑΣ με εχεμύθεια έχει θέσει στην διάθεση της δικαιοσύνης το ανακριτικό υλικό. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Η εποχή που εγκληματικές οργανώσεις δήθεν φίλαθλοι δημιουργούσαν καταστάσεις τις έχουμε αφήσει πίσω μας».

Τόνισε ακόμα: «Πάνω στα κεκτημένα του φετινού πρωταθλήματος να οικοδομήσουμε να χτίσουμε και να έχουμε το καλύτερο το επόμενο πρωτάθλημα. Να πηγαίνεις με το παιδί σου σε μια γιορτή και όχι αρένα. Τελειώνουμε πια με αυτές τις πρακτικές και δεν θα κάνουμε πίσω και θα φτάσουμε όπου πρέπει να φτάσουμε».

Για γήπεδο ΠΑΟΚ και Τελικό Κυπέλλου

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Για τον ΠΑΟΚ η πολιτεία έχει κάνει ό,τι της έχει ζητηθεί για το ζήτημα της χρήσης γης γύρω από την Τούμπα, απομένει στον επενδυτή να κάνει πλέον κίνηση, για να φτιαχτεί το νέο γήπεδο».

«Θέλουμε να κάνουμε με το ΣΕΦ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού ό,τι κάναμε με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό», είπε για το γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Η πρότασή μας είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ και με φιλάθλους όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιζε βόλεϊ στα Χανιά

Απαντώντας σε πιο προσωπικές ερωτήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πάντα του άρεσε ο αθλητισμός και έκανε διάφορα σπορ όπως και τώρα. Θυμήθηκε ότι ως παιδί αγαπούσε το ποδόσφαιρο και απέκτησε και επαφή με το NBA με κασέτες τότε. Είχα ένα τυπικό εφηβικό δωμάτιο.

Αποκάλυψε ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιζε βόλεϊ στα Χανιά σε νεαρή ηλικία.

«Ο πατέρας μου έπαιζε βόλεϊ στα Χανιά. Δεν βλέπαμε μαζί αθλητικά. Είχαμε μεγάλη ηλικιακή διαφορά, δεν τους ενδιέφερε ο αθλητισμός. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από τα 14-15 ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι και παίζοντας και βλέποντας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ στις υποδομές όχι μόνο στο ΟΑΚΑ αλλά και σε στάδια και προπονητήρια στην περιφέρεια. «Με προβληματίζει η κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία. Μπορούμε να παρέμβουμε και έχουμε δει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στις υποδομές».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Εγώ τον ξέρω. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη ως αθλητή έχει κάνει πράγματα εκπληκτικά. Όσο καλός αθλητής είναι τόσο μετρημένος είναι στην προσωπική του ζωή και να βελτιώνεται συνεχώς. Οικογενειάρχης και Έλληνας που αγαπάει βαθιά την Ελλάδα. Δύο φορές MVP, πρωταθλητής στο NBA. Αν είσαι αθλητής ξέρεις τι σημαίνει πόνος και ο Γιάννης έβαλε το κορμί του πάνω από την ομάδα και δεν το κάνουν όλοι. Μακάρι να το έχουμε μαζί μας στο προολυμπιακό».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Ήμασταν μαζί στη Βουλή, ήταν και προπονητής στην ομάδα μπάσκετ εκεί. Και αυτός ως προπονητής ήξερε να προετοιμάζει τις ομάδες για τους μεγάλους αγώνες. ωραίος άνθρωπος».

Για την εθνική του 1987: «Εκεί ήμουν μέσα, 19 ετών, καθόμουν σε μια θέση κοντά στο παρκέ εκεί που ο Καμπούρης εκτέλεσε τις βολές. Για μένα είναι κορυφαία στιγμή γιατί μας άλλαξε πίστα. Ήταν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για εμάς τους μπασκετικούς».

Πηγή: sport24

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση