Εισαγγελική πρόταση - «φωτιά» για τον πατέρα Αντώνιο: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 22:06 Εισαγγελική πρόταση - «φωτιά» για τον πατέρα Αντώνιο: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων

Πρόκειται για τις καταγγελίες που είχαν κάνει τα δυο νεαρά αγόρια, τη μία εξ αυτών είχε αποκαλύψει το  Πρώτο Θέμα, σε βάρος του πατρός Αντωνίου και οι οποίες, τώρα, γίνονται δεκτές ως βάσιμες από τον εισαγγελικό λειτουργό

Το εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου στον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δικαστεί για βαριές κατηγορίες που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση δυο ανήλικων αγοριών και σήμερα πρώην τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», ζητεί με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.Πρόκειται για τις καταγγελίες που είχαν κάνει τα δυο νεαρά αγόρια– την μία εξ αυτών είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα - σε βάρος του πατρός Αντωνίου και οι οποίες, τώρα, γίνονται δεκτές ως βάσιμες από τον εισαγγελικό λειτουργό. 

Ειδικότερα, με πολυσέλιδη πρότασή του ο κ. Νομικός ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη τον ιερά για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και μάλιστα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κατά τον εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» ικανές να στηρίξουν στο ακροατήριο την κατηγορία εις βάρος του ενώ θα πρέπει να διατηρηθούν και οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί αμέσως μετά την απολογία του στην ανάκριση, δηλαδή η υποχρέωση εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας επικαλούμενος το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρεται αρχικά στον πρώτο καταγγέλλοντα και περιγράφει με λεπτομέρειες στην πρόταση του την σεξουαλική του κακοποίηση που υπέστη το ανήλικο τότε αγόρι από τον κατηγορούμενο ιερέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πρόταση, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022 ο κληρικός εκμεταλλευόμενος τις διάφορες δραστηριότητες της Κιβωτού, όπως τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν, όπως και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τον (...) ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του». Σκοπός του ήταν «να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο ιερέας «εκδήλωσε την παραβατική συμπεριφορά του για πρώτη φορά στην Καλαμάτα στην δομή της Κιβωτού, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο ανήλικος .. κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως Νοέμβριο του ίδιου έτους».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόταση κατά τη παραμονή του ανηλίκου στη δομή της ΜΚΟ ο κατηγορούμενος σε διάφορους χρόνους «ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση, καθώς κατά την διάρκεια περιπάτων που πραγματοποιούσαν μόνοι τους στον κήπο της δομής, του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα ενώ εξ’ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της Καλαμάτας έβαζε το χέρι μέσα στο μαγιό του ανήλικου …».

Στη συνέχεια στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά σε εγχείρηση που είχε κάνει ο κατηγορούμενος τον Ιανουάριο 2021 όπου ο ανήλικος έχοντας πια μεταφερθεί σε δομή της Αθήνας τον βοηθούσε και τον φρόντιζε.

Όμως, όπως επισημαίνεται, τις στιγμές εκείνες ο κληρικός θώπευε τον ανήλικο σε όλο του το σώμα και τα οπίσθια πάνω και μέσα από τα ρούχα.

Ένα ακόμη πιο άγριο σκηνικό έλαβε όμως χώρα και την Άνοιξη του 2021 όταν ο ανήλικος μεταφέρθηκε Βόλο, όπου ο κατηγορούμενος καλούσε σε προσωπικό του χώρο το αγόρι του κατέβαζε το παντελόνι και στην συνέχεια τον θώπευε στα οπίσθια, προχωρώντας και σε άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένος τρόφιμος της ΜΚΟ ενηλικιώθηκε τον Ιούλιο του 2021, τον Ιανουάριο του 2022 έφυγε οριστικά από την Κιβωτό του Κόσμου και στις 16 Νοεμβρίου του 2022 κατήγγειλε τον ιερά για σεξουαλική κακοποίησή του.


Για τον δεύτερο ανήλικο καταγγέλλοντα ο οποίος σήμερα είναι 15 ετών ο εισαγγελέας περιγράφει στη πρότασή του τα όσα έγιναν εις βάρος του το καλοκαίρι του 2022 σε δομή Πωγωνιαννής Ηπείρου.

Εκεί, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο ιερέας «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη» του παιδιού προς το πρόσωπό του «ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο χρονικό διάστημα που το παιδί βρίσκονταν μόνο του με τον ιερέα αλλά και στο γεγονός ότι είχε εκμυστηρευτεί όσα κατήγγειλε για τον κατηγορούμενο στους μάρτυρες.

«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την «ιδιαίτερη» σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση.

Ακόμη, ο κ. Νομικός απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλε ο πατέρας Αντώνιος αναφέροντας πως αυτοί «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».

Πλέον τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη του πατρός Αντωνίου σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με βούλευμα που θα εκδώσει.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο ιεράς έχει ακόμη άλλες δυο ανοιχτές δικογραφίες στη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη, που σε κατηγορίες για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ, βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης και η δεύτερη έχει να κάνει με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Για την τελευταία αυτή δικογραφία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στον ιερά και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή: protothema.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση