ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση ως και 1.022 ευρώ τον μήνα σε επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 17:22 ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση ως και 1.022 ευρώ τον μήνα σε επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων

Επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του υπαλλήλου που θα προσλάβουν μπορούν να εξασφαλίσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσω ειδικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022 ευρώ τον μήνα και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Όπως γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης στο enikonomia.gr, το εν λόγω ειδικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΔΥΠΑ παραμένει «ανοιχτό» και δίνει την δυνατότητα από την μια σε νέους ανέργους να καταρτιστούν και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και από την άλλη να βρουν δουλειά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κυρίως σε αυτές που δίνουν έμφαση σε «πράσινες» δραστηριότητες. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις βέβαια επωφελούνται από το γεγονός ότι ο μισθός των υπαλλήλων που θα προσλάβουν επιχορηγείται σε ποσοστό ως και 100%.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος και η επιχορήγηση
Ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η κατάρτιση 10.000 ανέργων σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες και η δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψή τους. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά δίνεται προτεραιότητα σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, ηλικίας 25-45 ετών.

Η διάρκεια της κατάρτισης των ανέργων μέσω του εν λόγω προγράμματος είναι 80 ώρες και το διάστημα της απασχόλησης είναι 6 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132€ συνολικά), και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60€ μηνιαία (4.906€ συνολικά).

Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού, η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση – έως 1.000€ μηνιαία για ανέργους 25-30 ετών και έως 800€ μηνιαία για ανέργους 31-45 ετών. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα βήμα- βήμα
Ποια είναι όμως η διαδικασία βήμα – βήμα για ένταξη στο πρόγραμμα;

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokheepikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon
  • Οι επιχειρήσεις επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης.
  • Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
  • Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, αξιολογώντας την αίτηση υπαγωγής εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής/ χρηματοδότησης.
  • Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τον άνεργο που προεπιλέγει η επιχείρηση με κάθε πρόσφορο μέσο εντός 3 ημερών.
  • Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dvpa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση