Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 14χρονου – "Ερασιτεχνικό έγκλημα", λένε οι αρχές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 19:24 Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 14χρονου – "Ερασιτεχνικό έγκλημα", λένε οι αρχές
- Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η σύλληψη του δολοφόνου του 14χρονου Τάσου
- Στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν αποτυπώματα
- Ο μαθητής πάλεψε με τον δολοφόνο του και στα νύχια του βρέθηκε ξένο DNA
- Οπτικό υλικό από το σημείο που χωρίστηκε με τον φίλο του εξετάζουν οι αρχές
- Έχουν προσαχθεί άτομα από το φιλικό περιβάλλον του δράστη

Κοντά στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 14χρονου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε το πρωί έξω από το κλειστό Γυμναστήριο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές.

Πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για “ερασιτέχνη”, ο οποίος δεν προσπάθησε καν να εξαφανίσει το μαχαίρι του εγκλήματος το οποίο και άφησε κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, γεγονός που δείχνει και τον πανικό του δολοφόνου.

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για κουζινομάχαιρο, και όχι για στιλέτο και οι αστυνομικοί ψάχνουν σε φιλικά σπίτια για να βρούν αν προέρχεται από την κουζίνα κάποιου από αυτά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στο όπλο του εγκλήματος έχουν βρεθεί αποτυπώματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, το DNA του δολοφόνου, που βρέθηκε στα νύχια του άτυχου μαθητή που πάλεψε με τον άνθρωπο που του στέρησε με τόσο βίαιο τρόπο τη ζωή, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Παράλληλα η αστυνομία έχει στα χέρια της και εξετάζει οπτικό υλικό από κάμερα καταστήματος στο σημείο, όπου σύμφωνα με τη μαρτυρία του φίλου του, χώρισαν οι δρόμοι τους, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής η σορός του ανήλικου είχε συρθεί από τον δολοφόνο για μερικά μέτρα, ενώ εκτός από το λαιμό, ο 14χρονος είχε αμυντικά τραύματα από μαχαίρι στα χέρια ενώ είχε χτυπηθεί και στην αριστερή πλευρά του αυχένα.

Έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από την αστυνομία και εξετάζονται πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, από τους οποίους έχουν ληφθεί και αποτυπώματα προκειμένου να γίνει σύγκριση με αυτά που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο νεαρός χθες βράδυ ήταν με την παρέα του σε εκδήλωση που έγινε στο αναψυκτήριο Γέφυρας Έφυγε μαζί με τον φίλο του, και δρόμοι τους χώρισαν περίπου στις 12 το βράδυ, 500 μέτρα από το σπίτι του μικρού.

Όμως δεν γύρισε ποτέ... Οι γονείς του άρχισαν να ανησυχούν και ξεκίνησαν την αγωνιώδη αναζήτηση.

Το σημείο της δολοφονίας

Ο μαθητής του γυμνασίου βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί περίπου στις 10.00, από κάτοικο του χωριού που μένει κοντά στο γυμναστήριο. Το πτώμα του εντοπίστηκε σε χώρο δίπλα ακριβώς από το κλειστό Γυμναστήριο Γέφυρας

Στο σημείο έφθασαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και άντρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, ενώ κλήθηκε και ιατροδικαστής.

Πάλεψε για τη ζωή του

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 14χρονο στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για ανθρωποκτονία.

Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι "φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο 14χρονος φέρει δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μικρός αντιστάθηκε, καθώς φέρει ίχνη πάλης.Κοντά στο πτώμα βρέθηκε και το μαχαίρι του εγκλήματος...

Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο της ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr στα νύχια του θύματος εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό (dna) που θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Θείος θύματος: Πολύ σύντομα θα ξέρουμε τον δράστη – Ελπίζω να μην εκπλαγούμε

Μιλώντας το απόγευμα στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, ο πρόεδρος της κοινότητας Γέφυρας που ήταν θείος του θύματος περιέγραψε το χρονικό της εξαφάνισης και το πώς τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν, μόλις χωρίστηκε από τους φίλους του. Είπε ακόμη ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε πρόβληματα στο σχολείο και κανείς συμμαθητής του δεν το ενοχλούσε.

Έδειξε όμως να έχει συγκεκριμένες υποψίες για τον δολοφόνο του ανιψιού του. Χαρακτηριστικά είπε:

“Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξέρουμε τι έγινε... Ελπίζω μόνο να μην εκπλαγούμε όταν αποκαλυφθεί ο δράστης” ήταν το σχόλιο του θείου, που πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε να πει τίποτε άλλο...

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν».

«Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του μικρού ήταν αγαπητός και γνωστός σε όλους καθώς έχει τον φούρνο του χωριού, ενώ ο άτυχος 14χρονος είχε και ένα δίδυμο αδελφάκι...

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα...

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: thestival, e-koufalia, seleo

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση