Γιατί είναι κλειστό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 18:37 Γιατί είναι κλειστό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης;

Θα ήθελα να καταγγείλω την κακή κατάσταση και την επ αορίστου παύση λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Οίτης που στεγάζεται δίπλα την Ιερά Μονή Αγάθωνος,

Έχω προσπαθήσει να επισκεφτώ με τα παιδιά μου το εν λόγω μουσείο δύο φορές τον τελευταίο καιρό χωρίς να τα καταφέρω.

Την πρώτη φορά πήγαμε απόγευμα και όπως ενημερώθηκα εκεί από τους μοναχούς ανοίγει μόνο 10:00 με 11:00 το πρωί (απαράδεκτο για μια εποχή που τα χωριά της περιοχής είναι γεμάτα ζωή) έτσι δεν μπορέσαμε να το επισκεφτούμε.

Μετά από καιρό είπαμε να προσπαθήσουμε ξανά και τώρα την "σωστή" ώρα, αλλά πάλι βρήκαμε τις πόρτες κλειστές.

Στην είσοδο είχε μια ανακοίνωση ότι η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού, καλέσαμε στο τηλέφωνο που αναγράφεται και απλά μας είπαν ότι το μουσείο είναι κλειστό επ αορίστου γιατί θέλει επισκευή!

Είναι λυπηρό να έχουμε στην περιοχή μας ένα τέτοιο διαμάντι που θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο που αγαπά το βουνό και να μάθουμε στα παιδιά μας την φυσική ιστορία της Οίτης μας.

Καλές οι νέες πλατείες και τα έργα που εύκολα βλέπουν οι δημότες της Λαμίας μας αλλά ας κάνουμε και κάτι πέρα από αυτό.

Είναι ντροπή η τοπική αυτοδιοίκηση και το δασαρχείο να μην μπορουν να συντηρήσουν ένα μουσείο τόσο όμορφο και απλά να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Αναγνώστης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση