Άμεση παρέμβαση Κερπινιώτη στο Κοιμητήριο Ευρυτάνων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 17:17 Άμεση παρέμβαση Κερπινιώτη στο Κοιμητήριο Ευρυτάνων

«Ένα τηλέφωνο είναι αρκετό…»

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Λαμιέων για τα Κοιμητήρια, Κώστα Κερπινιώτη, μετά τις καταγγελίες που δημοσιεύσαμε για την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε το νεκροταφείο στο Συνοικισμό Ευρυτάνων.

Ο κ. Κερπινιώτης πραγματοποίησε αμέσως παρέμβαση στο χώρο και έστειλε τις φωτογραφίες με τη νέα κατάσταση του Κοιμητηρίου.

Διατύπωσε όμως κι το δικό του «παράπονο» γιατί κάποιοι συμπολίτες μας καταφεύγουν σε καταγγελίες και δεν ενημερώνουν πρωτίστως το Δήμο. «Ένα απλό τηλέφωνο αρκούσε, για να ενημερωθώ και αν διαπίστωναν ότι δεν ενδιαφέρομαι, να τους βοηθούσα να γράψουν και να δείξουν ακόμη περισσότερα ώστε να με καταγγείλουν», σημειώνει ο κ. Κερπινιώτης που ακόμη και με προσωπική εργασία έχει βοηθήσει να αλλάξουν εικόνα τα Κοιμητήρια του Δήμου. Υπογραμμίζει επίσης τον μεγάλο αριθμό κοιμητηρίων που αντικειμενικά είναι αδύνατον να ελέγχονται τακτικά όλα ακόμη και σε μηνιαία βάση. Για αυτό και ζητεί τη συνδρομή των πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε την απάντησή που μας έστειλε:

«Με έκπληξη ενημερώθηκα για την ‘’εγκατάλειψη’’ του Κοιμητηρίου του Συνοικισμού Ευρυτάνων. Ένα νεκροταφείο που έχει καθαριστεί από μένα τρεις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο, κάνοντας ακόμη κι εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο, αλλά που έπρεπε να γίνουν για να φανεί το Κοιμητήριο. Οπωσδήποτε από τις εικόνες που δημοσιεύσατε, διαπίστωσα ότι υπάρχει πρόβλημα. Γιατί όμως δεν είχα ενημερωθεί σχετικά από τους ανθρώπους αυτούς παρά προτίμησαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες για το αυτονόητο.

Ένα απλό τηλέφωνο αρκούσε, για να ενημερωθώ και αν διαπίστωναν ότι δεν ενδιαφέρομαι, να τους βοηθούσα να γράψουν και να δείξουν ακόμη περισσότερα ώστε να με καταγγείλουν.

Προφανώς και η έγνοια τους δεν ήταν να συμμορφωθεί ο ιερός αυτός χώρος αλλά να πλήξουν τη δημοτική αρχή κι εμένα προσωπικά. Άλλωστε αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά δε θα έφτανε τόσες φορές σε αυτά τα χάλια, καθώς κάποιοι ‘’καλοί άνθρωποι’’ φροντίζουν να πετάνε εκεί γύρω ότι τους περισσεύει.

Η δυνατότητα που έχει ο Δήμος να περιποιείται γενικά τους κοινόχρηστους χώρους είναι πεπερασμένη κι ακόμη μικρότερη είναι η δυνατότητα των ελάχιστων ανθρώπων που βρίσκονται στο συνεργείο κοιμητηρίων για να περιποιούνται 55 νεκροταφεία. Ακόμη κι αν ήμασταν κάθε μέρα και σε άλλο νεκροταφείο θα χρειαζόμασταν 2,5 περίπου μήνες για να ξαναπεράσουμε δεύτερη φορά. Υπολογίστε τώρα την Ξηριώτισσα που είναι σαν 50 τέτοια νεκροταφεία και υπολογίστε γιατί δεν μπορώ να ξαναδώ το ίδιο νεκροταφείο πριν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Πόσο δύσκολο ήταν να ειδοποιηθώ για το πρόβλημα;

Μήπως λοιπόν η ευθύνη είναι συνολική; Μήπως αυτοί οι χώροι χρειάζονται το ενδιαφέρον όλων μας για να έχουν την εικόνα που τους πρέπει.

Με πράξεις λοιπόν αλλάξαμε ή καλύτερα ξανα - αλλάξαμε την εικόνα του συγκεκριμένου Κοιμητηρίου. Όχι γιατί μας καταγγέλλουν αλλά απλά γιατί ενημερωθήκαμε…»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση