Λαμία, ανοχύρωτη πόλη!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 08:32 Λαμία, ανοχύρωτη πόλη!

Κραυγή αγωνίας από συμπολίτισσσά μας που έπεσε θύμα διάρρηξης από τους "γνωστούς - αγνώστους", που καθημερινά "χτυπάνε" σπίτια και αυτοκίνητα στην πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

«Δράττομαι της φιλοξενίας του Lamiareport για να εκφράσω κραυγή αγανάκτησης, φόβου και απελπισίας στα πολλαπλά επεισόδια διαρρήξεων που σημειώνονται στην πόλη μου.

Ναι, υπήρξα κι εγώ θύμα κλοπής, όταν επιστρέφοντας μετά από απουσία μου και ενώ είχα κλειδώσει τη θωρακισμένη πόρτα, στην προσπάθειά μου να εισέλθω βρήκα τραβηγμένο από μέσα το σύρτη ασφαλείας, μπόρεσα όμως να διακρίνω διάπλατα ανοιγμένη τη μπαλκονόπορτα και το παράθυρο του καθιστικού.

Αφού κατάφερα τελικά να εισέλθω στην οικία μου, με το φόβο ότι οι διαρρήκτες μπορεί να ήταν ακόμη μέσα, οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο, τα ρούχα μου και όλα τα συνοδά ήταν πεταμένα ανάκατα στο πάτωμα, οι ντουλάπες ήταν άδειες, λάσπες παντού…χρήματα και κοσμήματα είχαν κάνει φτερά.

Είχε παραβιαστεί η ιδιωτικότητα πλήρως και είχε συληθεί το πιο πολύτιμο αγαθό του κάθε πολίτη που είναι η ασφάλεια του σπιτιού του. Από τη μια η απώλεια κάθε είδους αποκτημάτων αλλά και από την άλλη η απροκάλυπτη παραβίαση και το αίσθημα ότι είμαστε απροστάτευτοι αν και πλήρως φορολογούμενοι και νομοταγείς πολίτες. Και μάλιστα όλα τα παραπάνω διαδραματίστηκαν σε κεντρικότατο δρόμο στη βόρεια πλευρά της πόλης και όχι σε κάποιο στενό ή σε πάροδο.

Κάτι πρέπει να γίνει γιατί πλέον μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Πρέπει άμεσα να υπάρξει συντονισμένη δράση από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία με περιπολίες, από την Εισαγγελία και το Δήμο καθώς και από όποιον άλλο εμπλεκόμενο φορέα, όταν μάλιστα γειτονικές μας πόλεις έχουν δώσει λύση κατά κοινή ομολογία στο πρόβλημα.Ζητούμε νομίζω τα αυτονόητα πλέον: ασφάλεια και προστασία του δημότη-πολίτη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ, ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Κάτοικος Λαμίας - θύμα διάρρηξης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση