MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Απάντηση σχετικά με το ωράριο των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών

Απάντηση σχετικά με το ωράριο των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών

Διαβάστε την απάντηση της Βιβής Σεβαστού στην καταγγελία του γονέα για το ωράριο των ιδιωτικών σταθμών τις ημέρες του καύσωνα:

Ανώνυμε γονέα,

Αναρωτιέστε αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία…

Δεν θα σας μιλήσω για διαφορές και ομοιότητες, διότι αυτό θα ήταν μία υποκειμενική τοποθέτηση και άδικη για την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα σας πω μόνο τούτο. Οι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί-Νηπιαγωγεία έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους που επέλεξαν το στίβο της ιδιωτικής εκπαίδευσης γιατί είχαν το μεράκι και το σθένος να δανειοδοτηθούν για να στήσουν τα Σχολεία τους, να μην έχουν επιλέξει το βόλεμα του διορισμού, να έχουν την αντοχή να έρχονται αντιμέτωποι με κακεντρεχείς τοποθετήσεις, να είναι σταθεροί στα πιστεύω και στις αξίες τους, να αγωνίζονται να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές τους.

Ανώνυμε γονέα, τα Ιδιωτικά Σχολεία αδειοδοτούνται από την προϊσταμένη αρχή που ανακοινώνει τις αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των Σχολείων σε περίπτωση καύσωνα, παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών γενικότερα. Η προϊσταμένη αρχή που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Σχολείων είναι εκείνη που ελέγχει εξονυχιστικά τα τετραγωνικά των Σχολείων, τη δυναμικότητά τους, την ποιότητα του φαγητού, την κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και όλα εκείνα που συνθέτουν ένα ασφαλές Σχολείο, σε όλα τα επίπεδα για να φοιτήσει το δικό σας Παιδί.

Αυτό θα έπρεπε να σας χαροποιεί και να σας πλημμυρίζει με συναισθήματα ασφάλειας. Φυσικά και σέβεται το Ιδιωτικό Σχολείο την ανάγκη σας να εργαστείτε και τη δυσκολία που σας δημιουργεί η ξαφνική τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας του. Όχι όμως επειδή το πληρώνετε, αλλά επειδή λειτουργεί με αρχές ενσυναίσθησης και αλληλοσεβασμού.

Ανώνυμε γονέα, για να σας λυθεί η απορία, στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι, το Ιδιωτικό Σχολείο μπορεί να λειτουργήσει και 45 βαθμούς γιατί κλιματίζεται αλλά και με 0 βαθμούς γιατί παρέχει θέρμανση από το πρωί έως το μεσημέρι.

Ανώνυμε γονέα, εάν ο γονέας που έρχεται να παραλάβει το Παιδί του από το Ιδιωτικό Σχολείο, που έχει παραβλέψει την οδηγία του Δημάρχου (ενώ το καλοκαίρι είναι δροσερό λόγω κλιματισμού και το χειμώνα ζεστό λόγω θέρμανσης), πάθει θερμοπληξία ή ατύχημα από παγετό, θα το υπερασπιστείτε εσείς στα τοπικά site μιας και θα το θεωρήσετε ευέλικτο, επειδή εξυπηρετεί τους γονείς που εργάζονται και το πληρώνουν ή θα το «πετροβολήσετε» με χαρακτηρισμούς ανευθυνότητας;

Αν το Ιδιωτικό Σχολείο δεν συμμορφωθεί στους κανόνες ίδρυσης και λειτουργίας που διέπει ο νόμος και στοιβάσει το Παιδί σας σε μία τάξη με 30 παιδιά θα το δικαιολογήσετε επειδή είναι Ιδιωτικό ή θα το χαρακτηρίσετε φιλοχρήματο;

Τέλος, ανώνυμε γονέα, όταν αποφασίσετε στο μέλλον να τοποθετηθείτε ξανά καλό θα ήταν να το κάνετε επώνυμα και να έχετε πλήρη εικόνα των όσων καταλογίζετε. Καλό θα ήταν να μη μιλάτε με γενικότητες, διότι υπάρχουν Σχολεία που ενημέρωσαν τους γονείς του Σχολείου τους, σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου για τη λειτουργία των Σχολείων από 11-13.6.2024, στις 6:30 το απόγευμα και όχι στις 10:00 το βράδυ. Στο σημείο αυτό θα σας βοηθήσω με μια πληροφορία που προφανώς δεν την είχατε σκεφτεί, για τους δικούς σας λόγους. Ακόμα και τα Σχολεία που ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών τους στις 10 το βράδυ, δεν άργησαν γιατί ήταν στην παραλία για ηλιοθεραπεία. Άργησαν, γιατί προβληματίζονταν από το ενδεχόμενο τέτοιων κακοπροαίρετων και θρασύδειλων, ανώνυμων σχολίων, αφιερώνοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο μέχρι να σταλεί η ανακοίνωσή στους γονείς των μαθητών τους, δεδομένου ότι είναι νομοταγή Σχολεία και όχι μπακάλικα της γειτονιάς.

Ανώνυμε γονέα… Θα υπογράψω επώνυμα την τοποθέτησή μου μιας κι έχω μάθει ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα να μην κρύβομαι πίσω από ανωνυμίες αλλά να αντιμετωπίζω τις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις κατά πρόσωπο.

Θα με είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!

Με εκτίμηση,
ΒΙΒΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥ
Νηπιαγωγός (Απόφοιτος Α.Π.Θ.)
MEd στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση

Ιδιοκτήτρια και Υπεύθυνη Σπουδών: