Συναγερμός στο Ισραήλ: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 12:26 Συναγερμός στο Ισραήλ: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα

Την εκτίμηση ότι η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ. Ο Μπένετ συναντήθηκε σήμερα με ειδικούς σε θέματα υγείας για να συζητήσει ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα της Αφρικής.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Μπένετ του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. «Η βασική αρχή μας είναι: δρούμε γρήγορα, σθεναρά και άμεσα», υπογράμμισε για τη νέα μετάλλαξη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από το Μαλάουι.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει την Πέμπτη, ότι απαγορεύει στους πολίτες του τα ταξίδια στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός του ξένων από την περιοχή αυτή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση