Παραλήρημα από την Τουρκία: Μιλάτε για Γενοκτονία των Ποντίων όταν σφάξατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 12:43 Παραλήρημα από την Τουρκία: Μιλάτε για Γενοκτονία των Ποντίων όταν σφάξατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά

Η Άγκυρα μιλά για αντιτουρκικά λόμπι που προσπαθούν να εξαπατήσουν το κοινό.

Με μια παραληρηματική ανακοίνωση απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα εξυπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκαν από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής στην Ανατολία.

Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση