ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανός φοιτητής έσωσε άνδρα που έπεσε στο μετρό της Νέας Υόρκης - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 15:29 ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανός φοιτητής έσωσε άνδρα που έπεσε στο μετρό της Νέας Υόρκης - Δείτε βίντεο

«Απλά φάνηκε σαν κάτι που ένα λογικό άτομο είχε την ευθύνη να κάνει», δήλωσε ο Μπράις Δημόπουλος για την πράξη αυτοθυσίας του

Ένας Ελληνοαμερικανός φοιτητής έπεσε με αυτοθυσία στις γραμμές του μετρό στο Μπρονξ της Νέα Υόρκης για να σώσει έναν άνδρα που έπεσε, λίγα λεπτά πριν πλησιάσει το τρένο στο σταθμό, περίπου στις 6 το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

«Ήταν σουρεαλιστικό«, δήλωσε ο Μπράις Δημόπουλος, τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Κορνέλ, σύμφωνα με την Washington Square News, μια φοιτητική εφημερίδα. «Ενώ βρισκόμουν στις γραμμές, άκουσα ένα τρένο όλο και πιο δυνατά και στην αρχή δεν ήξερα αν ήταν σε αυτή τη γραμμή ή σε άλλη γραμμή», είπε ο Δημόπουλος. «Ήξερα ότι μπορούσα να φύγω γρήγορα από τη μέση, αλλά ανησυχούσα για το αν θα τον κουβαλούσα έξω».

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό του... θρίλερ

 

Ο Δημόπουλος επισκεπτόταν τον φίλο του, τον νεαρό φοιτητή του CAS Αντρέ Ντουμπόφσκι, ο οποίος ζει κοντά στην πανεπιστημιούπολη Washington Square του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι δυο τους μπήκαν στο σταθμό, με προορισμό τα ιατρικά εργαστήρια του Weill Cornell Medicine, όπου εργάζεται ο Δημόπουλος. Ενώ περίμενε το τρένο στο σταθμό Third Avenue-138 Street, είδε έναν άνδρα που, όπως είπε, φαινόταν να είναι μεθυσμένος να σκοντάφτει στις γραμμές.

Ο Δημόπουλος πήδηξε στις ράγες, βοήθησε τον άνδρα να επιστρέψει στην πλατφόρμα και στη συνέχεια πήδηξε ο ίδιος, καταφέρνοντας να βγει από τις ράγες καθώς τα φώτα του επερχόμενου τρένου φαίνονταν να μπαίνουν στο σταθμό πίσω του, αναφέρει το Washington Square News.

Η Κ. Πέρκινς, ελεγκτής τρένου και υπάλληλος ασφαλείας μερικής απασχόλησης της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, έγινε μάρτυρας του περιστατικού και τράβηξε βίντεο με το τηλέφωνό της. Είπε ότι το να βλέπει ανθρώπους στις ράγες είναι ο «χειρότερος εφιάλτης» της και είπε ότι φώναξε στους δύο άνδρες να επιστρέψουν στην πλατφόρμα.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένη από την αξιοπρέπεια, το ενδιαφέρον και τη γνήσια καλοσύνη που μπορεί να οδηγήσει κάποιον να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να βοηθήσει έναν άγνωστο», δήλωσε η Πέρκινς στο WSN. «Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο το επερχόμενο τρένο - είναι το μεγάλο άλμα προς τα κάτω, η τρίτη ράγα, ο ξένος που βάζει το χέρι του γύρω σου».
 

 

Αφού τόσο ο Δημόπουλος όσο και ο άλλος άνδρας βγήκαν με ασφάλεια από τις ράγες, η Πέρκινς και άλλοι υπάλληλοι της MTA, συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη της, τους πλησίασαν. Η ίδια είπε ότι ο συνεργάτης της σκέφτηκε να κρατήσει τον άνδρα που έπεσε στις ράγες, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν.

«Καμία από τις λέξεις που μπορώ να σκεφτώ δεν αποδίδει την κατάσταση», είπε. «Έσωσε, φρόντισε και συνέχισε να υπερασπίζεται τον άνθρωπο που τον έβαλε σε κίνδυνο». Ο Δημόπουλος είπε ότι οι υπάλληλοι του MTA πήραν τα στοιχεία του, αλλά δεν επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ούτε έλαβαν περαιτέρω μέτρα. Είπε ότι συνομίλησε με τον άνδρα που έσωσε, ο οποίος τον ευχαρίστησε πριν κάνει ένα αστείο και φύγει.

«Απλά φάνηκε σαν κάτι που ένα λογικό άτομο είχε την ευθύνη να κάνει», δήλωσε ο Δημόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση