Δικαστήριο στη Γαλλία δικαίωσε εργαζόμενο που απολύθηκε επειδή βαριόταν τις εξόδους με τους συναδέλφους του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 22:37 Δικαστήριο στη Γαλλία δικαίωσε εργαζόμενο που απολύθηκε επειδή βαριόταν τις εξόδους με τους συναδέλφους του

Ο εργαζόμενος θα λάβει αποζημίωση 3.000 ευρώ από την πρώην εταιρία του που τον απέλυσε επειδή δεν ήταν πολύ «δραστήριο»

Αν ζεις στη Γαλλία και είσαι λίγο βαριεστημένος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον. Πλέον μπορείς να βαριέσαι στη δουλειά και με το νόμο, αφού το Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο εργοδότης ενός άνδρα παραβίασε τα δικαιώματά του, απολύοντάς τον επειδή δεν ήταν αρκετά «δραστήριος».

Ο άντρας, που αναφέρεται μόνο ως Mr T κέρδισε την υπόθεση εναντίον παρισινής εταιρείας συμβούλων Cubik Partners, η οποία μάλιστα έχει ως «μότο» της το "fun and pro".

Η υπόθεση κρίθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά η πραγματική ετυμηγορία αποκαλύφθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Telegraph, ο κ. Τ. απολύθηκε το 2015 για «επαγγελματική ανεπάρκεια» επειδή δεν ήθελε να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ομαδικής διασκέδασης για το προσωπικό και έκτοτε προέβαλε στο δικαστήριο το επιχείρημα ότι δεν του άρεσε αυτού του είδους η διασκέδαση.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται μάλλον σχολαστικά, αλλά το δικαστήριο συμφώνησε με τον κ. Τ. στην απίστευτη απόφασή του, αναφέροντας ότι δεν είναι όλοι πρόθυμοι να «συμμετέχουν με τη βία [σε σεμινάρια] και σε «επαγγελματικές εξόδους» στο τέλος της εβδομάδας.

Με μια πιο νομική έννοια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Cubik Partners είχε παραβιάσει το «θεμελιώδες δικαίωμα του κ. Τ. στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».

Φυσικά, το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη ιδιωτική ζωή και η ελευθερία της έκφρασης κατοχυρώνονται αμφότερα στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση