Ιαπωνία: «Πριμ» μετακόμισης σε οικογένειες για την αποσυμφόρηση του Τόκιο - 7.500 ευρώ ανά παιδί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 10:55 Ιαπωνία: «Πριμ» μετακόμισης σε οικογένειες για την αποσυμφόρηση του Τόκιο - 7.500 ευρώ ανά παιδί

Και την ενίσχυση περιοχών που έχουν ερημώσει

Η ιαπωνική κυβέρνηση προσφέρει 1 εκατ. γεν (7.500 δολάρια) ανά παιδί στις οικογένειες που θα δεχτούν να μετακομίσουν εκτός νομού Τόκιο, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της πρωτεύουσας, αλλά και αναστροφής της πληθυσμιακής μείωσης σε άλλες περιοχές. 

Η πρωτοβουλία αυτή -που πριμοδοτείται δραματικά περισσότερο από την προηγούμενη ανάλογη όπου οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν (μόλις) 300.000 γεν- θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να ενισχυθεί ο πληθυσμός παρηκμασμένων πόλεων και χωριών. 

Παρότι ο πληθυσμός του Τόκιο κατέγραψε μείωση για πρώτη φορά πέρυσι -τάση που εν μέρει αποδόθηκε στην πανδημία κορωνοϊού- οι αρμόδιοι θεωρούν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων εκεί και να ενισχυθεί αλλού, σε περιοχές «ξεπερασμένες» που έχουν πληγεί από τον υπέργηρο πληθυσμό  με την παρότρυνση άλλων να ξεκινήσουν νέα ζωή σε «ξεπερασμένες» περιοχές που έχουν πληγεί από τη συρρίκνωση και τη γήρανση του πληθυσμού, καθώς και την εσωτερική μετανάστευση των νεότερων σε μεγάλα αστικά κέντρα. 

Το ποσό θα δοθεί σε οικογένειες που ζουν σε ένα από τα 23 κεντρικά διαμερίσματα του Τόκιο και τις γειτονικές περιφέρειες της Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα. 

Για να λάβουν την παροχή, οι οικογένειες πρέπει να μετακομίσουν εκτός του νομού του Τόκιο, ή σε ορεινές περιοχές του Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. 

Οι οικογένειες που θεωρούν πως θα πρόκειται για μια εύκολη αμοιβή, σφάλλουν. Προϋπόθεση για το επίδομα αυτό είναι η διαμονή στα νέα τους σπίτια για τουλάχιστον πέντε χρόνια και η δημιουργία νέας επιχείρησης από ένα μέλος της οικογένειας. Όσοι φύγουν πριν την παρέλευση των πέντε χρόνων, θα χρειαστεί να επιστρέψουν το βοήθημα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση