Κίνα: «Κλείνει» λογαριασμούς στα social media που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 13:46 Κίνα: «Κλείνει» λογαριασμούς στα social media που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση μπορεί να χαλάρωσε τα σκληρά μέτρα ενόψει του νέου σεληνιακού έτους δεν δέχεται όμως καμία αρνητική κριτική για την πολιτική που ασκεί

Η Κίνα ανέστειλε ή έκλεισε τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερων από 1.000 επικριτών της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με την επιδημία COVID-19, τη στιγμή που η χώρα προχωρά σε περαιτέρω άνοιγμα.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo δήλωσε ότι ήρθε αντιμέτωπη με 12.854 παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε εμπειρογνώμονες, μελετητές και ιατρικό προσωπικό, και εξέδωσε προσωρινές ή μόνιμες απαγορεύσεις σε 1.120 λογαριασμούς.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ιατρική κοινότητα για να δικαιολογήσει τα λουκέτα, τα μέτρα καραντίνας και τις μαζικές εξετάσεις. Τον περασμένο μήνα ήρε αιφνιδιαστικά τα μέτρα, οδηγώντας σε αύξηση κρουσμάτων φτάνοντας τις δομές υγείας στα όριά τους. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμία κριτική και επιβάλλει αυστηρά όρια στην ελευθερία του λόγου.

Η κριτική έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς αλλά και στην τακτική πολίτες να μένουν κλεισμένοι για εβδομάδες στα σπίτια τους χωρίς επαρκή τροφή ή ιατρική περίθαλψη.

Οι πολίτες άσκησαν κριτική στην τακτική της κυβέρνησης να «κλείνει» σε άτυπα νοσοκομεία νοσούντες ή άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Σύμφωνα με τα σχόλια εκεί επικρατούς άθλιες συνθήκες, καμία υγιεινή, κακή διατροφή και υπερπληθυσμός.

 
China_Lock_Down

Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος προκάλεσε πρωτοφανείς διαδηλώσεις στο Πεκίνο και σε άλλες πόλεις, οδηγώντας την κυβέρνηση στην απόφαση να χαλαρώσει γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα.

Η Κίνα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα κρουσμάτων και νοσηλειών στις μεγαλουπόλεις της. Προετοιμάζεται για περαιτέρω εξάπλωση στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές καθώς σε λίγε μέρες ξεκινούν οι εορτασμοί για το σεληνιακό νέο έτος.

Αν και οι διεθνείς πτήσεις εξακολουθούν να είναι μειωμένες, οι αρχές εκτιμούν ότι αναμένεται τα εγχώρια σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια να διπλασιαστούν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φέρνοντας τους συνολικούς αριθμούς κοντά σε εκείνους της περιόδου των διακοπών του 2019 πριν από το χτύπημα της πανδημίας.

Το υπουργείο Μεταφορών κάλεσε την Παρασκευή τους ταξιδιώτες να μειώσουν τα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις, ιδίως αν αφορούν ηλικιωμένους, εγκύους, μικρά παιδιά και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καλούνται επίσης να φορούν μάσκες και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία τους και την προσωπική τους υγιεινή, δήλωσε ο υφυπουργός Xu Chengguang στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Παρ' όλα αυτά, η Κίνα προχωρά με το σχέδιο να τερματίσει τις υποχρεωτικές καραντίνες για τους ανθρώπους που φθάνουν από το εξωτερικό, αρχής γενομένης από την αύριο.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση