Ισραήλ: Μυστήριο με αποτύπωμα χεριού σε πέτρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Η σύνδεση με τους Σταυροφόρους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 18:03 Ισραήλ: Μυστήριο με αποτύπωμα χεριού σε πέτρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Η σύνδεση με τους Σταυροφόρους

Στο Ισραήλ ανακαλύφθηκε ένα μυστηριώδες αποτύπωμα χεριού! Στη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ οι αρχαιολογικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν την περίεργη αυτή ανακάλυψη.

Το «μυστηριώδες» αποτύπωμα χεριού πάνω στην πέτρα, που ήρθε στο φως στο Ισραήλ χρονολογείται πάνω από 1.000 χρόνια πριν και βρέθηκε στο εξωτερικό τμήμα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Το μυστηριώδες εύρημα εντοπίστηκε στα κατάλοιπα οχυρώσεων και μίας  αμυντικής τάφρου που χρονολογείται πριν από την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Σταυροφόρους το 1099, ανέφερε η ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων (IAA).

Σκαμμένη μέσα στο βράχο, η τάφρος αυτή που έχει μήκος 10 μέτρα και βάθος που μπορεί να φθάνει κατά τόπους τα επτά μέτρα, κύκλωνε τότε την πόλη ανάμεσα σε δύο τείχη ύψους επτά μέτρων, ανέφερε η IAA.

Ισραήλ: Οι Σταυροφορίες και ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

Σύμφωνα με τους ιστορικούς της εποχής, θα χρειάζονταν πέντε εβδομάδες στους Γάλλους ιππότες προκειμένου να διασπάσουν τις άμυνες της πόλης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά το αποτύπωμα του χεριού, που ανακαλύφθηκε κοντά στην Πύλη του Ηρώδη, στο βόρειο τμήμα των σημερινών τειχών της Παλιάς Πόλης (που κατασκευάστηκαν τον 16ο αιώνα την εποχή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς) «μέχρι σήμερα, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να διαπεράσουν το μυστήριο της σημασίας του», αναφέρει η IAA.

«Είναι το σύμβολο κάποιου πράγματος; Η ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου ειδικού στοιχείου εκεί κοντά; Ή μήπως πρόκειται απλώς για τοπικό αστείο» συνεχίζει: «Ίσως να το μάθουμε με τον χρόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση